sportski sportski sportski sportski

KOD

5ković? DA(lić) ili NE?

Jučer su nogometaši Dinama ostvarili povijesni plasman u osminu finala EL i danas će saznati protivnika u toj fazi. I sve to na krilima Brune Petkovića, koji igra u sjajnoj formi.

 

Ništa to ne bi bilo toliko spektakularno da se dio javnosti i medija ne raspisuje o njegovom pozivanju u reprezentaciju i to je sad već počelo ići na silu. Izbornik Zlatko Dalić je od preuzimanja najbolje naše vrste već nekoliko puta pokazao da u nju poziva najbolje igrače, da nitko nije uskraćen, čak naprotiv, neki su, pogotovo u Rusiji, bili tamo zahvaljujući staroj slavi, no prema zadnjim istupima izbornika toga više neće biti. Pogotovo jer su se neki igrači nakon Rusije oprostili od kockastog dresa, neki su ozlijeđeni i u situaciji smo da nam jednostavno moraju igrati najbolji i prije svega oni koji igraju u svojim klubovima. Dalić je pokazao nebrojeno puta da na njega nitko nema utjecaja, da nitko pored njega neće gurati igrače kojima tamo nije mjesto i Petković je sigurno budućnost reprezentacije.

Na izborniku je da to procjeni, neki su već neposredno i dobili bubu u uho da se na njih neće računati ukoliko ne pronađu klubove u kojima će participirati na terenu, a ne na klupi ili čak na tribinama. Neki su to shvatili ozbiljno pa su i promijenili klubove, neki ne, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će izbornik to sve posložiti.

No ono što je u zadnje vrijeme postalo već malo degutantno je nametanje izborniku pozivanje Brune Petkovića u reprezentaciju. Je li do sada jedan igrač koji je igrao u odličnoj formi bio zaobiđen od strane izbornika? Nije, vjerojatno neće ni biti. Činjenica je da se Petković povratkom u Dinamo preporodio i da je postao prva opcija Nenada Bjelice u napadu, što on obilato koristi, golovima, asistencijama i općenito odličnom igrom. Pa tako isto neće niti Petković biti izostavljen sa popisa, niti će mu poziv izbornika negdje uteći, no ljudi, sve u svoje vrijeme.

DALIĆ TRAŽI IDEALNO RJEŠENJE U NAPADU! JE LI PETKOVIĆ TAJ?

DINAMOV MAJSTOR ŠKARICA SIGURNO POSTAJE NOVA DEVETKA REPREZENTACIJE!

DALIĆU VIDIŠ LI OVO?

IZBORNIK ĆE MORATI ODGOVARATI NA PITANJA ZAŠTO JOŠ UVIJEK NIJE POZVAN U REPREZETNACIJU!

Sve su ovo naslovi koji iskaču zadnjih nekoliko mjeseci, sa očitom namjerom pritiska prema Daliću.

Nije ovo prvi puta da se na izbornika vrši pritisak, pogotovo iz HNL-a, svaki klub ima nekog svog koji već danas mora biti u prvih 11 reprezentacije. Jučer je to bio NK Osijek, danas je netko drugi, sutra će biti netko treći. No, ovo sa Petkovićem polako prelazi granice. Nije Dalić glup, nije Dalić slijep, ali očito se od njega očekuje da odmah već danas, točnije, po nekima je već trebao održati press konferenciju i obavijestiti javnost i ostale dušebrižnike da je Petković nova devetka reprezentacije. Da se razumijemo, Petković pokazuje klasu, to nije sporno uopće, statistika mu je odlična i sigurno je da ga poziv čeka, Dalić bi ispao luđak da mu ne da priliku, no pustite čovjeka da radi svoj posao. Razni su se igrači nakon nekoliko dobrih utakmica i golova već proglašavali novim Bobanima, Šukerima, Jarnijima pa su već nakon godinu dana “glavešine” brojale eure i podebljavale svoje račune u Švicarskoj, igrači prodavani u Romu, Stuttgart, Juventus pa se brzinom svjetlosti pogubili u bijelom svijetu, brojeći novce, a ne minute.

Bruno Petković ima 24 godine, vrijeme radi za njega, statistika radi za njega i sigurno je da ga poziv Dalića čeka. Izborniče, nahranite ljude, ima gladnih, nekome se očito negdje žuri…

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype