KOD

Bjelica je pobjedio i Mamića

Nogometaši Dinama pobjedom su jučer u Trnavi vjerojatno osigurali proljeće u Europi. Samo bi ih neki ludi scenarij mogao izbaciti iz nje, no do toga vjerojatno neće doći.

Nenad Bjelica, taj čudotvorac iz Osijeka, je obećao Zdravku Mamiću da će čuvati Dinamo dok njega nema. Inače, Zdravko Mamić je na službenom putu u Bosni i Hercegovini, ali se zadržao više od planiranog, no znao je da se neće vratiti pa je zatražio od Bjelice ono što je on radio godinama. Godinama je čuvao Dinamo od Europe, godinama je čuvao Dinamo od trenerskih ciklusa, jer im nije dozvoljavao da rade duže od godinu dana, godinu normalnih dana. Sada je otišao na “službeni put” i eto normalnog Dinama, eto mirnog i staloženog Dinama, bez vike, bez pompe, bez velikih najava, eto Bjeličinog Dinama, a ne Mamićevog.

Iako su jučer gubili na poluvremenu, iz svlačionice je izašla neka druga ekipa, premda su “tiskali” i prvo poluvrijeme, a Trnava zabila “iz ničeg”. Sa dva gola, Gavranovića i Oršića, vjerojatno su osigurali proljeće u Europi. Prvi su na tablici sa maksimalnim brojem bodova i posrnuli velikani Fenerbahče i Anderlecht im gledaju u leđa.

Uz vrlo dobre nastupe u HNL-u, ovaj rezultat iz Europe je samo potvrdio da Dinamo “bez Mamića” može itekako. Jedno je sigurno, Mamić je i dalje u Dinamu, to je valjda svima jasno, no nije tu, ne galami, ne viče, ne ulazi u svlačionicu, ne puni novinske stupce. No, mir koji imaju u svome radu, Bjelica i njegovi igrači, pretvorili su u već sada uspješnu sezonu i vratili publiku na tribine. Njima najbitnije.

Ovaj uspjeh doprinos je i našem koeficijentu.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype