KOD

Borna Ćorić srušio Federera za naslov u Halleu!

Čudo u Halleu! Tjedan iz snova za 21-godišnjeg Bornu Ćorića koji je pokosio konkurenciju i došao do svog prvog ATP 500 naslova, ukupno drugog turnira u karijeri.

U današnjem finalu na putu do trofeja na travnatoj podlozi u Njemačkoj stajao je mladom Hrvatu najveći tenisač svih vremena, trenutačni broj 1 u svijetu te deveterostruki osvajač ovog turnira, legendarni Švicarac Roger Federer.

Prvi set je bio brutalno izjednačen, besprijekorno odigran s obje strane. Priliku za break imao je Federer kod rezultata 5-5, ali Borna je ostao hladan kao špricer. U tie-breaku Federer ima 6-4, no Ćorić odigrava fantastična četiri poena u nizu i dolazi do prvog seta.

U drugom setu Ćorić je nešto nestabilniji na svom servisu, što iskusni lisac zna iskoristiti te dolazi do breaka, a ispostavilo se ključnog za osvajanje drugog seta s 6-3. Završni je set pak bio poezija. Prvo je Borna uzero Švicarcu servis pri rezultatu 3-2, a zatim duplim breakom na 5-2 potvrdio s pravom možemo reći najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri. Borna je od sutrašnjeg dana 21. tenisač na svijetu!

Što drugo možemo reći nego BRAVO MAJSTORE! Bila je ovo savršena priprema za najveći Grand Slam sezone, Wimbledon, koji stiže početkom mjeseca Srpnja.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype