KOD

Da li je ovo najveća sramota sporta u Hrvatskoj? JE!

Goran Vidaković

Goran Vidaković

NK Rijeka je 2015. u ljeto otvorila vrata svog novog stadiona. U njemu se krije nešto nevjerojatno.

“Ono” u što ulaze gostujući navijači na stadionu Rijeke je vjerojatno najveća sramota sporta u Hrvatskoj. Kada pričamo o sportskim borilištima, a ovaj kavez na Rujevici i može spadati pod borilišta, iako je u ovom slučaju borilišite možda i umanjenica za ono.

Prostor za gostujuće navijače, u navijačkom puku poznat kao “kavez” su u tom nogometnom klubu očito doslovno shvatili pa svim gostujućim navijačima pri dolasku žele očito naznačiti kojem sloju ljudi ili životinja isti pripadaju kada dolaze bodriti svoju momčad na Rujevici.

Sramota koja izgleda poput zatvorskog kaveza iz utakmice u utakmicu, iz godine u godinu i iz sezone u sezonu prikazuje možda pravu sliku nekog našeg mentaliteta. Možda. Jer kako objasniti nekome recimo tko dođe iz Škotske navijati za svoju momčad da nije u Remetincu, nego na nogometnom stadionu. I to u 21. stoljeću. Jebiga, očito se gostujući navijači, koje god boje, rase ili navijačke opredjeljenosti bili, smatraju životinjama, nespremnim da navijaju za svoj klub normalno. Svi se očito smatraju građanima drugog reda, divljacima, primitivcima i jebenim zatvorenicima koji su pušteni na vikend, kako bi eto na Rujevici napravili neko sranje. Taman posla. Evo posebno recimo navijači Varaždina, poznati kao problematični (toliko su problematični da ni ne znam kako se zove ta navijačka skupina) navijači, koji će doći na Rujevicu, njih 12 otprilike, imaju prljave misli. Nemojte se zajebavat.

Pogledajte još jednom sliku i doviđenja…SRAMOTA!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype