KOD

Drugo izdanje “Dani športa grada Splita” nudi tisućama djece šansu za nešto novo

Drugo izdanje “Dana športa grada Splita” u organizaciji Javne ustanove Športski objekti se održava ovog vikenda u Splitu. Tisuće djece po prvi put osjetit će sport…

Prekrasna priča “Dani športa grada Splita”, koja je u organizaciji Javne ustanove Športski objekti započela prošle godine doživjet će i svoje drugo izdanje. U subotu 14. rujna u ŠC Gripe, ŠC Bazeni Poljud, ŠC Park mladeži i ŠC Tenis 48 sportskih klubova, u kojima splitska djeca treniraju preko 30 sportova otvorit će svoja vrata. Od 9 do 19 sati treneri i klubovi će se staviti na raspolaganje svim zainteresiranima kako bi se upoznali sa sportovima. Želite rukomet, nogomet, gimnastiku, ritmičku gimnastiku, atletiku, karate, judo, skokove, plivanje, vaterpolo, odbojku, mačevanje, plesanje, tenis ili sve što ste zamislili, to i imate na “Danima športa grada Splita”. Program je predviđen za djecu predškolske dobi i nižih razreda osnovnih škola.

“Ideja “Dana športa grada Splita” je doprinos mentalnom, fizičkom i socijalnom zdravlju djece, ali i omogućavanje svakom djetetu da po svom izboru, uz stručno pomoć, testira koji ga sport privlači. Želimo motivirati djecu da se u što većem broju priključe u redovne sportske aktivnosti“- kazao je ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Tomislav Borozan. Paralelno s treninzima svoj doprinos dat će i Zavod za javno zdravstvo, koji će za djecu organizirati likovne radionice, a za odrasle besplatno vađenje krvi s određivanjem šećera i masnoća kao i indeksa tjelesne mase, mjerenje krvnog tlaka i zdravstveno savjetovanje.

Inače, kako ove godine Grad Split obilježava 40 godina od održavanja Mediteranskih igara (MIS 79′) kada su i napravljeni objekti kojima upravlja Javna ustanova manifestacija “Dani športa grada Splita” postali su dio programa obilježavanja tog velikog događaja.

“U prvom izdanju “Dana športa grada Splita” imali smo preko tisuću djece, puno njih je ostalo u sportu i to je najveće zadovoljstvo projekta kojeg smo pokrenuli. Vjerujemo da ćemo ove godine ugostiti još više djece kojoj ćemo pokazati što im sve sport nudi i da će mnogi od njih nastaviti s treninzima u nekom od brojnih klubova“- kazala je voditelja projekta Edita Grubišić iz Javne ustanove Športski objekti.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype