KOD

Hrvatskoj tri boda protiv Walesa

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Reprezentacija Hrvatske u Osijeku je došla do nova tri boda u susretu protiv Walesa, koji je tako postao naša mušterija i to u Osijeku.

 

Kvalifikacije za EP, 3.kolo:

Hrvatska-Wales 2:1 (Lawrence 17-og, Perišić 48/ Brooks 77)

 

Prije svega treba naglasiti da su uvjeti u kojima je ova utakmica odigrana bili katastrofalni. Kako po same aktere utakmice, tako i po navijače. Velikih 30 stupnjeva, velika sparina i vrijeme utakmice u 15 sati otežavali su svima da pokažu najbolje od sebe. Unatoč tome i igrači, a i navijači su dali na kraju sve od sebe te možemo biti zadovoljni.

Iako naša momčad nije odigrala nekakvu ekstra bajnu utakmicu, ono najbitnije, a to su tri boda, su u džepu. Razloge tome možemo tražiti u vremenskim uvjetima, vidjelo se da igrači nisu rastrčani kao inače, dok recimo Wales i nije imao neke velike prilike. Naša je momčad diktirala tempo, no u nekim trenucima je bilo možda i malo sebičnosti, no kako smo već ranije rekli, tri boda se pišu i to je ono najbitnije.

Wales si je sam zabio gol za naše vodstvo u 17. minuti, da bi već na početku drugog dijela naši igrači zaredali sa nekoliko stopostonih šansi, a najbolje se pred golom u 48. minuti snašao Perišić i povećao vodstvo na 2:0. Gosti su tada krenuli na sve ili ništa, no nikako nisu uspjevali prevariti odličnog Livakovića na golu danas, sve do 77. minute, kada se jedan šut Brooksa odbio od jednog od naših igrača i prevario Dominika na golu. Unijeli su gosti tada malo neizvjesnosti u utakmicu i zakomplicirali zadnjih deset minuta, no osim dva kornera i neuspjelih pokušaja, ništa značajnije nisu uspjeli napraviti. S druge strane, imali smo i mi nekoliko šansi za povećanje vodstva, no nije bilo dovoljno koncentracije i rezultat se do kraja nije mijenjao. Izbornik Dalić sigurno sa igračima lakše sada diše, upisana je nova pobjeda, vraćen je mir nakon neuspjeha u Mađarskoj i sigurno je da bi nam trebali slijediti bolji dani.

Ono što svakako treba pohvaliti je navijanje. Slavonci su još jednom i po tko zna koji puta pokazali koliko vole reprezentaciju pa ih se i po ovoj nesnosnoj vrućini skupilo nešto malo preko 17 000, a navijanje nije prestajalo tijekom cijele utakmice.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype

POSLJEDNJE VIJESTI

INTERVJUI

KOLUMNE