KOD

Krivo je more, kao i uvijek…

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Rumunji su nam jučer sprašili četiri komada u mrežu. Kroz uši…

 

 

Mlada reprezentacija se jučer poprilično obrukala na otvaranju EP i to protiv Rumunjske. Popili smo četiri komada, jedan uspjeli ugurat u njihovu mrežu, no nedostatno za bilo što osim uvjerljivog poraza.

Sastav Nenada Gračana satkan je od niza igrača koji slove za perspektivne i mlade, na kojima bi Zlatko Dalić ili neki budući izbornik trebao graditi igru. Da. Da li je to jučer bio samo slab dan, protiv, kako je Gračan najavio prije utakmice, jake Rumunjske ili smo mi zapravo nemoćni, a umišljamo si da smo i tu sila, pokazat će utakmice protiv Francuske i Engleske. Kakvi su samo oni…

Ono što je upitno, ali na to nitko nikada neće dobiti odgovor, jer je to dio nogometa u Hrvatskoj, je po čemu je Nenad Gračan zaslužio voditi ovu reprezentaciju? Kroz zadnja dva kvalifikacijska ciklusa se nije ni uspio kvalificirati na prvenstvo, sada u trećem je. Da je neki drugi trener u pitanju, već bi nakon prvog neuspješnog ciklusa dobio cipelu, no Gračana se očito cijeni. Ili gleda kroz neku drugu prizmu, nama i ostalim trenerima, nedokučivu. Ovo su igrači koji, kako sam rekao ranije gore, trebaju jednog dana preuzeti neke uloge u A vrsti pa bi bilo lijepo, normalno i logično da ih se tako i priprema, da tako i igraju. Od tog svega nema ničeg. Nema plana, nema strategije, nema kriterija. Jedini kriterij, po svim logičkim načelima bi trebala biti forma i minutaža u klubovima. I da se toga drži Gračan, a i oni koji ga drže tolike godine, Borna Sosa bi sjedio na klupi, Alen Halilović ne bi bio kapetan, jer to apsolutno po ničem ne zaslužuje i također bi sjedio na klupi jer već godinama ne igra ozbiljan nogomet, točnije, ne igra ga uopće, šetanju 15 metara gore pa 15 metara dolje nema mjesta u ozbiljnom nogometu. No, eto on se potrudio da se nakon utakmice kao kapetan ispriča svima! Zaj..te više te isprike, kome to šta vrijedi? Poslije svakog poraza ćemo slušat isprike, reći “Ok, hvala što ste se ispričali, idemo dalje, nema veze”. Može da, kad ne budemo Hrvatska, nego Ruanda.

Nisi ti Alene kriv, nisi ni ti Borna kriv, niti je Gračan kriv. Krivi su oni koji su vas postavili tu gdje jeste…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype

POSLJEDNJE VIJESTI

INTERVJUI

KOLUMNE