sportski sportski sportski sportski

KOD

Mršava nula Hajduka na Polju(du)

Hajduk je stvarao prilike i bio dominantan, no bez pravih prilika za gol, iako se mora prizati da na onakom katastrofalnom terenu i nije bilo moguće razviti neku lijepu igru.

3.pretkolo kvalifikacija za EL:

Hajduk-Steaua 0:0 (0:0)

 

Ostaje nejasno već nekoliko godina zašto se ponavlja ista priča u prvim Hajdukovim utakmicama da jedna Poljudska ljepotica izgleda očajno loše, točnije travnjak. Kao da je utakmica igrana na polju, a ne na Poljudu. Trener Hajduka Željko Kopić zbog ozljeda nije mogao računati na neke igrače, ali je i unatoč tome složio jednu čudnu postavu, u kojoj su na lijevoj strani ordinirali neuvjerljivi i danas poprilično loši Borja Lopez i Andre Fomitschow, koji večeras nisu napravili apsolutno ništa i tu je Hajduk bio inferioran. S druge strane Josip Juranović, koji je danas nosio kapetansku vrpcu, je pokazao zavidnu količinu energije, borbe i htjenja, za razliku od nekih svoji kolega danas. Hajduk je imao tek nekoliko prilika u prvom poluvremenu, no Caktaš i Vučur bili su neprecizni u svojim udarcima. Steaua nije pokazala pretjerano puno u prvom poluvremenu, no njima je to i odgovaralo. Igra na kontre i čuvanje lopte, sa ciljem očuvanja netaknute mreže, za što lakši uzvrat u Bukurreštu. Tako je i poluvrijeme završilo 0:0. U drugom poluvremenu Kopić je napravio neke izmjene, ušli su trojica napadača Šego, Said i Futacs, ali sve do 90. minute nitko nije uspio ozbiljnije zaprijetiti golu gostiju, a tada je Said odlično pucao glavom, no vratar gostiju bio je na mjestu i spasio siguran gol Hajduka. U samom finišu utakmice golman Hajduka Josip Posavec sigurnom intervencijom spasio je Hajduk poraza, nakon odličnog udarca gostiju.

Puni Poljud i ovoga je puta bio dvanaesti igrač Hajduka, kao i bezbroj puta do sada, no Bijeli nikako da to kapitaliziraju i jednom pred punim Poljudom zablistaju i razvesele gomilu na tribinama.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype