sportski sportski sportski sportski

KOD

Statisti u pohodu na europsku smotru

Vincent Šepić

Vincent Šepić

3×3 košarka raste iz dana u dan. Nakon početnih Challengera stiglo je Svjetsko prvenstvo, zatim za nas posebno interesantan Challenger u Lipiku, a sada slijede kvalifikacije za Europe Cup koji će se održati u Bukureštu od 14.-16. Rujna. Hrvatska ponovno ima svoje predstavnike, a to su naravno splitski Statisti koji u vrlo dobroj formi stižu na kvalifikacije u rumunjsku Constantu (30.6.-1.7.)

Polufinalisti svakog od tri kvalifikacijska turnira (Andorra, Francuska, Rumunjska) izboriti će nastup na europskom prvenstvu. Hrvatska je momčad prošle godine vrlo nesretno ispala u kvalifikacijskoj skupini, a ove godine popravni ispit Splićani imaju preko Njemačke i Irske. Dvije ekipe idu u četvrtfinale kvalifikacijskog turnira te se naša ekipa sigurno ima čemu nadati jer su ovo ekipe s kojima se Statisti mogu i više nego ravnopravno nositi. I tada slijedi četvrtfinale, ključan susret. Križaju se Splićani sa skupinom B u kojoj su Poljska, Španjolska te Azerbejdžan. Na kvalifikacijama u Rumunjskoj je i svjetski prvak Srbija, naravno s ekipom Novog Sada.

Nakon europskih kvalifikacija 3×3 sezona se nastavlja u vidu Challengera, a za nešto manje od mjesec dana počinje i krema ovog sporta, World Tour. Devet gradova domaćina dati će imena ekipa koje će otići na veliki World Tour Finals u Pekingu. Statiste je malo dijelilo u Lipiku od prolaska na World Tour Masters u švicarski Lausanne na kojem su bili i prošle godine, no ne sumnjamo u još bolji nastavak sezone ove simpatične družine iz Splita.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype