KOD

VIDEO: The “Flu Game” Michaela Jordana, prije 22 godine

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Na današnji dan prije 22 godine, Michael Jordan je odigrao čuvenu utakmicu, po nekima najbolju u karijeri.

 

Bila je to peta utakmica finala protiv Utah Jazza, koje su tada predvodili John Stockton i Karl Malone. Ubojiti dvojac pick’n’roll kombinacije, koji su NBA parketima harali više od 15 godina. Super raspoloženi Bullsi su se noć prije utakmice našli u problemu. Jordan se tijekom noći probudio u teškom stanju, gotovo pa paraliziran, a doktori su utvrdili simptome gripe te su mu savjetovali da nikako ne igra petu utakmicu. Jordana je gripa pokosila, nije odradio jutarnji trening, povraćao je cijeli dan i u tim trenucima je izgledao kao polumrtav čovjek, koji nema šanse da zaigra utakmicu. No, to mišljenje dijelili su svi osim njega. MJ je odlučio da će igrati. Na svoju odgovornost.

Početak utakmice prošao je u znaku Jazzera, a Jordana se nije previše moglo vidjeti, što su Stockton i Malone iskoristili i stvorili veliko vodstvo već na početku utakmice. No, sve to MJ nije više mogao gledati i tada je krenuo njegov show. Predvodio je Bullse do pobjede 90:88, pritom zabivši 38 poena, uhvatio je 7 skokova, podijelio 5 asistencija i ukrao 3 lopte, a šlag na tortu bila je trica za pobjedu. Bullsi su tada poveli 3:2 u finalu, da bi u šestoj utakmici u svojoj dvorani slavili i osvojili peti naslov.

Na kraju je, potpuno iscrpljen i slomljen, pao u ruke Scottiu Pippenu, a nakon utakmice je izjavio:

“Ovo je bila najteža stvar koju sam napravio u životu. Sebe sam skoro doveo do nesvijesti samo da dođemo do pobjede. Nisam htio odustati, bez obzira koliko bolestan i umoran bio. Osjećao sam odgovornost prema mojim suigračima i gradu Chicagu, morao sam dati sve od sebe. Da smo izgubili, bio bih uništena osoba.”

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype