sportski sportski sportski sportski

KOD

18-godišnji Petar Kozić iz KA Osijek odlazi u Švicarsku

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Potvrda odličnog rada Košarkaške akademije Osijek.

Kada iz jednog malog kolektiva, kao što je Košarkaška akademija Osijek, ostvarite transfer u inozemstvo, onda svi moraju biti ponosni i zadovoljni.

KA Osijek u svojim redovima ima nekoliko vrijednih i marljivih košarkaških stručnjaka, koji i po nekoliko puta dnevno rade sa djecom svih kategorija, sve to potpomognuto odličnom organizacijom i logistikom. Raditi sa košarkašima u Osijeku, pored premijerligaša kao što su Vrijednosnice, koje “pokupe” gotovo sve “što valja”, što je sasvim normalno, da ne ispadne da kritizitamo njihov rad, je “krvav” posao. Morate biti zahvalni za svako dijete koje imate i boriti se da ga zadržite i privučete da vam se sutra vrati na trening. Sve to jako dobro “hendlaju” u Akademiji, koja je još jednom dobila potvrdu odličnog rada.

Ovoga puta radi se o još jednom izlaznom transferu. Petar Kozić, njihov 18-godišnji igrač, visok 203 cm, napušta klub i odlazi u Švicarsku, u tamošnjeg prvoligaša BC Boncourt. Dokaz je to još jednom da se i iz malih sredina može napraviti dobra košarkaška priča, a potvrda klubu da radi odličan posao.

Podsjetimo da je prije dvije sezone, iz ove sredine u premijerligaša Vrijednosnice otišao Franco Filipović, koji je prošle sezone u nekim utakmicama Premijer lige imao značajnu minutažu i samo potvrdio navode koje smo gore u tekstu naveli, o odličnom radu u omladinskom pogonu KA Osijek.

Petre sretno u Švicarskoj!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype