KOD

24-godišnji Šibenčanin potpisao za Cedevitu junior

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Bivši igrač Šibenke, Cibone, Hermesa i Jazina, novi je igrač Cedevite junior.

Nakon odlaska Buovca na Island i potpisa Davida Ušića KK Cedevita Junior odradila je još jednu promjenu u momčadi uoči nastavka Prve hrvatske lige. Promjena na unutarnjim pozicijama govori da je sporazumni raskid s klubom potpisao Ante Brzović koji je prešao u Bosco dok je visoku liniju pojačao 24-godišnji Šibenčanin, 203 cm visoki krilni centar Bruno Španja koji je sezonu započeo u rumunjskoj ligi igravši za Miercureu Ciuc. Tamo je Španja odigrao 6 utakmica rumunjskog prvenstva a u prosječnih 24.5 minuta ubacivao je 9.3 koševa uz 6.8 skokova, 1.7 asistencija i 1.2 ukradenih lopti. Bruno Španja (Šibenik, 04.05.1995.) je rano, 2012. iz rodnog Šibenika prešao u juniore Cibone gdje se zadržao jednu sezonu da bi već slijedeće, sa 18 godina igrao A-1 ligu za Šibenik. Nakon 3 sezone u dresu domicilnog kluba slijedi sezona 16/17 u njemačkoj regionalnoj ligi u dresu Rot-Weiss Cuxhavena, pa 17/18 u Zagrebu u dresu Hermes Analitice dok je prošle sezone nakon starta u Šibeniku prešao u Jazine Arbanase u Prvoj hrvatskoj ligi gdje je u 14 utakmica ubacivao 11.4 koševa uz 5.5 skokova i 1.1 asistenciju.

“Mislim da je dovođenje Španje pravi potez kluba. Odlaskom Brzovića otvorilo se mjesto u visokoj liniji i brzo smo reagirali. Vjerujem da će Bruno biti od pomoći našoj momčadi svojom kvalitetom i iskustvom, isto tako ima i karakter što je meni jako bitno u selekciji. Mislim da će se brzo adaptirati jer je igrač koji je prošao više klubova u karijeri, polusezonu je odigrao u Rumunjskoj i da mu neće trebati puno da ga prihvate suigrači a da on prihvati koncept naše igre i zahtjeve u igri”, poslije potpisa ugovora izjavio je trener Cedevite Junior Marko Trninić.

“Drago mi je što sam tu, prije svega jer stižem u Cedevitu koja je ozbiljan klub bez obzira je li to ABA liga ili Prva hrvatska liga, ozbiljno se radi i zato sam tu. Cilj nam je ulazak u playoff i s obzirom da smo se malo pojačali vjerujem da to možemo ostvariti. Meni je moja nova uloga jako zanimljiva, kao stariji igrač, jer je to i meni novo tako da se radujem tome iskustvu. Odradio sam već par treninga, dobro se radi, dosta se trči što se meni sviđa. Ekipa je super, momci su stvarno dobri, dragi, imaju još dosta za učiti i nadam se da ću im pomoći. Stižem iz Rumunjske, isto zanimljivo iskustvo u dobroj ligi. Žao mi je što su se tamo stvari tako poklopile i što sam ranije završio, no nema veze, idemo dalje, čekaju me novi izazovi i stvarno mi je drago što sam opet u Zagrebu. Tu se stvarno dobro osjećam, već sam bio tu u dva navrata i ovdje sam kao kod kuće. Prva liga mi je zanimljiva, lani sam ju igrao u dresu Jazina, ritam nije kao u Premijer ligi ali mlade su momčadi, puno se trči i odlična je za individualni napredak u igri”, po dolasku u Dom košarke Cedevita govori novi krilni centar Cedevite Junior Bruno Španja.

Izvor: KK Cedevita junior

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype