KOD

5 od 5 Roka Prkačina

Velika nada naše košarke i najperspektivniji igrač trenutno, Roko Prkačin, će itekako pamtiti ovu sezonu, u kojoj je osvojio sve što se osvojiti moglo.

 

Sve je počelo još prošle godine, u Novom Sadu na EP, gdje je Roko zajedno sa svojim suigračima, Perasovićem, Tišmom i ekipom, odveo Hrvatsku do zlata i trona Europe. Tada su već potvrđeni hvalospjevi kojima su obasipali ovog iznimno talentiranog mladića, kojem se predviđa velika karijera. Roko je proglašen za MVP-a cijelog prvenstva, uvršten je u najbolju petorku prvenstva i tu se izgleda otvorio njegov put…

 

 

Nakon ljeta iz Cibone su odlučili da Roko ode na posudbu u prvoligaša Rudeš, kako bi se upoznao sa prvoligaškom košarkom te ga se kroz taj put polako uvodilo u seniorsku košarku. Paralelno s time, Roko je odrađivao utakmice i turnire u svojoj kategoriji i tako nizao utakmicu za utakmicom. Nakon polusezone u Rudešu, Cibona je odlučila priključiti ga seniorskoj momčadi, a trener Velić ga je polako uvodio i davao mu minute i u Premijer ligi, a i u ABA ligi.

 

Berba naslova i priznanja krenula je prije nešto manje od dva mjeseca, na juniorskom Final Fouru ABA lige u Slavonskom Brodu. Prvo je praktički sam pobijedio Cedevitu u polufinalu, a onda u velikom finalu, gdje Ciboni pored Crvene zvezde nije puno ljudi davalo puno šanse, Roko je odigrao briljantno i uz Sandra Rašića bio najzaslužniji za naslov koji je Cibona osvojila! Roko je uvršten u najbolju petorku turnira te je proglašen za MVP-a turnira.

 

 

Nakon toga stigla je završnica mlađih kategorija PH koja se igrala u Zadru. Kako je Roko još uvijek 16-godišnjak, imao je pravo igrati za kadete i juniore. Cibona je na čelu s njim poharala Zadar, uzela naslove i u kadetima i u juniorima, a Roko je ponovno uzeo dvije titule MVP-a. Briljantno!

Šlag na tortu, stigao je jučer. Njegova Cibona okitila se naslovom prvaka domaćeg prvenstva pa je Roko tako uzeo i peti naslov u sezoni.

 

Što je sve pred tim momkom, koji će tek 22.11. napuniti 17 godina(sedamnaest!!!), možemo samo sanjati…Sretno ti Roko!

 

Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype