Allen dvije sekunde prije kraja srušio Cibonu

Pred oko 3000 gledatelja u Višnjiku je odigran naš najveći derbi u kojem je slavio Zadar košem Allena u zadnjim sekundama.

HT Premijer liga, 13.kolo:

Zadar-Cibona 79:77 (15:14, 25:23, 22:24, 17:16)

(Allen 18, Gilbert 16 / Katić 17, Bundović 11)

Zadar je bolje otvorio utakmicu, poveo 8:0, no Cibona se tada probudila i vrlo brzo i povela, što je malo unijelo nemir i nervozu u domaće redove. Ipak od kraja četvrtine Zadar je uspio vratiti početno vodstvo i na prvi mali odmor otišao sa +1. U drugoj četvrtini su se kod Cibone razigrali Ramljak i Katić pa je Cibona dugo držala vodstvo, gotovo do zadnjih trenutaka (35:37), no onda su u zadnjoj minuti nanizali nekoliko grešaka. Prvo je Badžim loše dodao, a Allen u kontri izjednačio na 37:37, zatim je Bilinovac promašio tricu, a Allen ponovno uhvatio loptu i u kontri asistirao Amhedu koji je zabio dvicu uz dodatno bacanje i Zadar je na poluvrijeme otišao sa +3.

Neizvjesna je bila i treća četvrtina, koja je na kraju pripala Ciboni, no Zadar je u zadnjim sekundama ponovno preko Ahmeda postigao tri poena i osigurao si početno vodstvo na ulasku u zadnjih deset minuta. U trideset minuta obje su ekipe imale čak 28 izgubljenih lopti, 13 Zadar i 15 Cibona.

Zadar je imao problem u tome što nije nikako mogao kapitalizirati svoja vodstva od 4-5 razlike, jer bi svaki puta dozvolili Ciboni da se vrati pa je tako bilo i na početku zadnje četvrtine. Cibona je prvo veće vodstvo imala u 34. minuti, 69:72 koševima Rozića. Vratio se Zadar preko Allena i Mavre, a onda nakon što je Ljubiči promašio oba bacanja, Mavra zabio za vodstvo Zadra 76:74, dvije i pol minute prije kraja. Bundović je tada promašio jedno bacanje, a nanizali se tada promašaji Allena pa Bundovića sa obje strane. U slijedećem napadu Mavra je promašio tricu, a Keller napravio prekršaj na Katiću, koji je stao na liniju slobodnih bacanja te zabio oba za vodstvo 76:77, točno minutu do kraja. Ivanov je izborio tada prekršaj Prkačina za nova bacanja te realizirao samo jedno za 77:77. Rebec je promašio tricu tada, a Allen zabio dvicu na 2,6 sekundi prije kraja. Ciboni je ostao zadnji napad, no Katićeva trica nije ušla.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype