3×3 turnir u Križevcima obilježio Spalato i mural Kobeu Bryantu

Splićani su uzeli prvi službeni FIBA 3X3 turnir ove sezone.

Odlično organiziran 3×3 turnir u uličnoj košarci održan je u Križevcima ovog vikenda, koji je okupio 16 momčadi. Bilo je tu i reprezentativaca Hrvatske i BiH, a na kraju su najbolji bili momci iz ekipe Spalato iz Splita.

Najzanimljiviji dio bilo je polufinale turnira u kojem su se prvo susreli sugrađani iz Splita, ekipa Spalata i Statisti. U neizvjesnoj utakmici, momci iz ekipe Spalato su na kraju slavili sa 21:19 i plasirali se u finale. Druga polufinalna utakmica donijela je sudar ekipa Crna guja i Dubrava, gdje su na kraju slavili momci iz ekipe Crna guja. Utakmica za 3.mjesto, između Statista i Dubrave, pripala je Statistima, dok je finale bilo prilično iznenađujuće neizvjesno.

Spalato je preko raspoloženog Ivana Jukića i njegovh trica brzo poveo 10:2, što je šokirane protivnike prilično omelo u koncentraciji već na početku utakmice. Od tog šoka nisu se uspjeli oporaviti i pobjeda je na kraju otišla Spalatu, 21:14. Spomenuti Ivan Jukić je osvojio nagradu za MVP-a turnira.

Poseban dio turnira bio je revijalnog karaktera, u kojem su nastupile križevačke košarkaške legende, braća Ivan i Marko Tomas, zatim Filip Kašik, Darko Celovec, Igor Kuzmić i Dejan Hrlec. Taj je susret na kraju pripao momčadi Marka Tomasa 12:10.

Osim odlično organiziranog turnira, organizatori su dio turnira posvetili tragično preminulom košarkaškom velikanu, Kobeu Bryantu, koji je dobio sjajan mural na zidu pored igrališta. Najzaslužniji za to su akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype