Znamo što ste radili ovo ljeto: Gorica je puna samopouzdanja i želi velike stvari

Gorica će po prvi puta u povijesti igrati dva natjecanja i biti će to novi izazov.

Gorica će ove sezone igrati paralelno Premijer ligu i ABA 2 ligu, nakon što su prihvatili sudjelovanje u ovoj sezoni. Još prošle sezone Gorici se nudio ulaz u regionalnu ligu, no iz kluba su procjenili da još nije vrijeme za takav iskorak, a sada je došao i red na to i Goricu ćemo gledati među drugoligaškim aba ligašima. Ono nama bitnije je domaće prvenstvo, gdje će Gorica i ove sezone igrati bitnu ulogu. Već prošle sezone Sesarovi momci su pokazali da imaju recept za velike momčadi i da ne zaostaju previše za našim udarnim trojcem Cibone, Zadra i Splita. Kako se klub odlučio na iskorak na novu scenu, tako je Sesar morao prilagoditi svoju momčad, kako u regionalnoj ligi ne bi bila samo prolaznik i plesala samo jedno ljeto.

Poznato je već posljednje dvije sezone da je Sesar sklon popunjavanju kadra sa igračima koji odmah mogu u vatru i mora se priznati da je recimo prošle sezone bio jedini trener koji nije u svojoj momčadi imao mladih igrača, ovdje mislimo na 20-godišnjake i mlađe. No, to je put koji je odabrao i nema mu se što prigovoriti, a put je to na kojem rotira gotovo sve igrače koji se nađu u zapisniku pa će te recimo u rijetko kojem izvještaju naići da je netko od igrača igrao više od 26-27 minuta po utakmici, možda smo puno i rekli. I to je bila snaga Gorice prošle sezone, a prema onome kako je odrađen prijelazni rok, isti scenarij će biti i ove sezone.

Prvo ime koje je stiglo u Goricu je Mate Kalajžić, playmaker koji je stigao iz Splita. Kalajžić je napustio Gripe nakon četiri sezone i odlučio se na nove izazove, koje je prepoznao u Gorici i pridružio se Sesarovoj momčadi. Nakon njega, još je jedan igrač sa Gripa potpisao ugovor sa Goricom, a to je Maj Kovačević, vrlo dobri šuter. Kovačević se jedno duže vrijeme prošle sezone mučio sa povratkom u formu od ozljede, a u drugom dijelu sezone je u nekim utakmicama pokazao da ga šut i dalje služi i sigurno će biti od velike koristi ovoj momčadi. Novi/stari igrač Gorice je postao i Marko Baković, koji se vratio sa Islanda i oko njega i Sesara ne bi trebalo biti problema oko uigravanja. Ivan Batur, dosadašnji igrač Škrljeva, je bio slijedeći koji je potpisao za Goricu i tako upotpunio vanjske pozicije, a nakon njega centarsku poziciju popunio je dolazak Krešimira Ljubičića iz Cibone. Krešo nije dogovorio novu suradnju sa Vukovima i Gorica je bila najbrža i dogovorila potpis. Iz Njemačke PRO A lige u Goricu je stigao Emil Savić, nekadašnji igrač omladinskog pogona Cedevite, a posljednja akvizicija bio je Karlo Uljarević, koji je u istom dau raskinuo ugovor sa Zadrom i dogovorio suradnju sa Goricom.

Pojačanja su to koja uz starosjedioce Bornu Kapustu, Lovru Mazalina, Ivana Majcunića i Antu Mašića čine gotovo pa dvije petorke, sa kojima će Sesar krenuti u ligu. Klub su napustili Ivan Papac, Petar Babić, Mislav Brzoja, Milija Miković te Marko Petrović.

Sesar će prema dogovorenom igračkom kadru pokušati sa istim receptom iz prošle dvije sezone, a to je široka rotacija i visok ritam tijekom cijele utakmice, što si mnogi klubovi ne mogu priuštiti. Tako recimo prošle sezone nije bilo slučajeva da jedan igrač odigra više od 25 minuta, što mu bitno olakšava držanje visokog ritma. Sa novopridošlim igračima dobio je potrebnu širinu za to, dobio je nekoliko vrlo dobrih šutera, na centarskoj poziciji je dobro popunjen i to je u pripremnim utakmicama do sada izgledalo dobro, s obzirom na pobjede koje su nizali. No, pravi ispit njegove momke tek čekaju i potvrdit će u kakvoj su formi.

Naime, Gorica domaće prvenstvo otvara protiv Splita, zatim joj slijedi gostovanje kod Zaboka, a onda domaća utakmica sa Zadrom i gostovanje kod Cibone. Ta će četiri kola pokazati pravu sliku momčadi, iako neće biti potrebe davati nekakav pretjerani sud, s obzirom da sezona dugo traje i sigurno ima vremena i za popravke, ukoliko početak ne bude u skladu sa ambicijama. Treba i napomenuti da Goricu čeka i nastup u ABA 2 ligi, iako još uvijek nije poznato hoće li ona krenuti na vrijeme i u kakvom će se formatu igrati, s obzirom na epidemiološku situaciju u regiji. Svakako će izostati i podrška navijača, koji bar na ovom početku sezone ne mogu u dvorane.

Dakle puno je tu izazova pred ovom ekipom, koja ovako na papiru može stvarno puno. Pripremne utakmice su do sada pokazale jako dobru formu, iako su izostale neke jače utakmice, no Sesar je to sve tempirao i vjerujemo da su njegovi momci apsolutno spremni za početak sezone.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype