Split sigurno preko Škrljeva

Pred praznim tribinama sportske dvorane na Gripama odvio se susret Splita i Škrljeva. Unatoč škakljivoj drugoj četvrtini žuta je momčad odnijela pobjedu u svoju korist i ostvarila treću ovosezonsku pobjedu HT Premijer lige.

HT Premijer liga, 4.kolo:

Split-Adria Oil Škrljevo 89:77 (25:14, 20:29, 24:13, 20:21)

(Luković 18; Gunjina 18)

Split je bolje otvorio utakmicu protiv Škrljeva, koju je igrao bez Ilije Đokovića i Matea Kedže. Otišli su Žuti na +11 nakon prvih deset minuta, a onda se dogodio mali pad koncentracije početkom druge četvrtine, kada su gosti postavili zonski presing i malo podigli agresivnost te se potpuno vratili u utakmicu. Jure Gunjina i Josip Barnjak su u tom vremenu briljirali kod gostiju, a razgirali su se i Vrgoč i Robertson pa se Split našao u problemu u jednom trenu druge četvrtine. Ipak, skupili su se Žuti malo do kraja poluvremena i uspjeli sačuvati vodstsvo.

Kod Žutih su dominirali Čampara i Bajo, koji su dobro reagirali i u trećoj četvrtini, u kojoj je Split pobjegao gostima na +14 u 28.minuti, a četvrtinu su završili sa vodstvom 69:56. U napadu je kod Splita proradio i Blaž Mesiček, posljednje pojačanje Žutih.

Blagi pad koncentracije gostujuće momčadi te smirenost Žutih uz atraktivna zakucavanja Marka Lukovića donijela su domaćinima pobjedu. Konačan rezultat je 89:77.

Najbolji igrači obje momčadi postigli su po 18 poena. U redovima Splita to je Luković, dok je Gunjina gurao gostujuću momčad.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype