Dan odluke za Jazine, Ribolu, Bosco, Zapruđe i Pulu, scenarija je nekoliko

Danas je dan odluke u Prvoj ligi košarkaša.

Osim borbe za doigravanje, vodi se i borba za ostanak u ligi, gdje je situacija puno jasnija nego na vrhu, no sigurno je da neće izostati uzbuđenja.

Idemo redom. Na vrhu su stvari jasne kada su u pitanju prve dvije pozicije, Cedevita kreće sa startne pozicije, Dinamo je na drugom mjestu, dok se za ostala dva mjesta bore tri momčadi: Jazine, Ribola i Bosco.

Jazine danas dočekuju Omiš, koji je svoj status riješio i prema nekim informacijama koje imamo, doduše neslužbenim, stižu bez nekoliko prvotimaca (ozljede, obaveze) i za očekivati je da će Jazine to iskoristiti i domoći se trećeg mjesta i susreta sa Dinamom u prvom krugu doigravanja.

Ribola ima najteži zadatak jer im u goste stiže Cedevita, ekipa koja je do sada doživjela samo jedan poraz u sezoni. Kaštelani nemaju izbora, moraju doći do pobjede, dok gosti nemaju nikakav imperativ, iako i ovaj susret može donijeti i jednima i drugima dosta toga. Primjerice, u slučaju poraza Bosca u Dubrovniku, Ribola ostaje četvrta i ako bude poražena od Cedevite. No, ukoliko Bosco slavi na Jugu, Riboli igra samo pobjeda, u protivnom neće dočekati doigravanje. S druge strane, ukoliko do pobjede dođe Cedevita, a Bosco izgubi, Ribola i Cedevita bi se susrele u polufinalu. Pobjedom Cedevite i Bosca, to bi onda bio polufinalni par i definitivno najneizvjesniji par.

Što se tiče ostanka u ligi, tu također nema puno dvojbi. Samobor i Pula imaju isti broj bodova, Zapruđe bod manje. Samobor i Zapruđe igraju međusobno danas, dok Pula gostuje kod Dinama, gdje će realno teško do bodova. U slučaju slavlja Zapruđa te poraza Pule, Pula ispada. Puljani ostaju u ligi ukoliko dođu do pobjede, a onda susret Samobor-Zapruđe nema nikakav značaj za njih, a drugi scenarij koji Pulu ostavlja je pobjeda Samobora nad Zapruđem i tada njihov rezultat protiv Dinama nije bitan. Samobor također u jednoj varijatni može ispasti, a to je da dožive poraz od Zapruđa te da Pula slavi kod Dinama. Pula bi ih onda preskočila, dok bi se izjednačili bodovno sa Zapruđem, no u međusobnom omjeru sa njima bili bi u lošijem omjeru.

Čekamo 17 sati i početak svih utakmica.

Ribola Kaštela-Cedevita Junior

Dubrovnik-Bosco

Jazine Arbanasi-Omiš Čagalj Tours

Dinamo Zagreb-Pula 1981

Samobor-Zapruđe

Kvarner-Sesvete

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype