Split je i dalje za Cibonu neriješiva enigma, novo slavlje “Žutih”

Tvrda i neizvjesna utakmica odlučena je u posljednjih pet minuta, kada je Split serijom 8:0 preuzeo vodstvo, koje nije ispustio do kraja utakmice.

HT PREMIJER LIGA, 2.kolo:

SPLIT-CIBONA 73:62 (21:16, 12:17, 17:18, 23:11)

(Čampara 20, McLean 11 / Gegić 12, Vildoza 11)

Cibona je u Split došla sa mišlju kako prekinuti niz od osam uzastopnih poraza od Žutih, osokoljena odličnom formom i velikom pobjedom u Baru, u sklopu ABA lige. Utakmica je krenula sa dosta grešaka sa obje strane, dugo se čekalo na prve poene, no onda kada se otvorilo sa obje strane, igra je malo dobila smisao. Split je startao sa Ukićem u petorci, dok Jovanović na drugoj strani u cijeloj četvrtini nije uopće koristio Gnjidića i to se osjetilo u organizaciji napada Cibone. Split je nešto bolje reagirao na početku utakmice i imao konstantno vodstvo, koje je uspio zadržati do kraja četvrtine (21:19).

Gnjidić se pojavio na parketu za Cibonu odmah na početku druge četvrtine i otvorio ju tricom za 21:19. Split nije uspio svoja tri slijedeća napada realizirati i to je Gnjidić kaznio novom tricom za vodstvo Cibone 21:22. Nakon toga, Split je malo živnuo, proradio je napad i Žuti su vratili vodstvo, doduše minimalno, ali u 16.minuti imali su vodstvo 28:26. Ubacio je Ukić nakon toga svoje prve poene, vidjelo se po Roku da se kasno uključio u sve i da će mu trebati vremena da se potpuno vrati u formu. Kod Cibone se razigrao Gegić, nanizao 8 poena i bio najveća prijetnja domaćoj obrani, a nakon trice Vildoze, Cibona je ponovno povela 31:33, minutu prije kraja poluvremena. Nakon promašaja Radovčića za tri poena, Čampara je iz polu kontre ubacio floater za 33:33, nakon čega je Jovanović tražio time-out, za zadnji napad Cibone. Majcunić je trebao biti junak kraja poluvremena, no Perković je prepoznao akciju, blokirao njegov šut, a Čamparin pokušaj sa centra nije došao do koša i na poluvrijeme se otišlo potpuno izjednačenim rezultatom 33:33.

Treća četvrtina prošla je u dosta izjednačenom ritmu. Cibona je bolje otvorila, otišla na +5, no Split se preko raspoloženog Čampare, vratio u egal, da bi mini serijom upravo Žuti poveli sa +5. Ipak, do kraja četvrtine, Cibona se potpuno vratila u utakmicu i došla do minimalnog vodstva na kraju četvrtine (50:51).

Split je mini serijom otvorio posljednju četvrtinu, nakon trice Perkovića otišli su Žuti na 56:51, u 33. minuti. U tim uvodnim minutama, Cibona je izgledala prilično bezglavo, pogotovo u napadu, gdje su izgubili nekoliko bitnih lopti i ispali iz ritma, dok je Split bio u priličnom naletu. Pokušao je time-outom Jovanović razbuditi svoju momčad, Reuvers je dvicom razbio seriju domaćih, za kratko, da bi Gnjidić smanjio na -3. Ušla je Cibona tada u nove greške, no Vuko je tada sa dva bacanja i tricom vratio svoju momčad na prednost od 8 poena, 3:44 do kraja. Cibona je do kraja utakmice potpuno izgubila kompas, dok je Split naoružan samopouzdanjem, iskusno sačuvao svoju prednost, koju su gosti pokušali anulirati agresivnom igrom, koja danas nije urodila plodom i Cibona je doživjela prvi poraz u ovoj sezoni.

Tako se za Cibonu kompleks zvan Split nastavio i u novoj sezoni, a jedan zanimljiv podatak sa obje strane je taj da Ivan Perasović kod Splita uopće nije ulazio u igru, dok je kapetan Cibone, Roko Prkačin za 20 minuta na terenu ostao bez poena.

Sani Čampara je bio prvo ime Splita danas sa 20 poena i 4 skoka, dok je Cibonu predvodio Amar Gegić sa 12 poena.

Foto: Ivica Čavka / KK Split

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype