Hendikepirana ozljedama, Cibona poražena od Mornara

Cibona je upisala šesti poraz u nizu u ABA ligi.

Vukovi su danas na parket izašli bez Roka Prkačina, Nathana Reuversa te Amara Gegića, koji je zaradio lakšu ozlijedu i sa njim se danas nije išlo u riskiranje. U takvom stanju te bez Antonia Vrankovića, koji je već na putu za Češku, bilo je samo pitanje koliko će vremenski moći parirati iskusnijoj ekipi Mornara.

Prvo je poluvrijeme na kraju ponudilo jednu dobru košarku, u kojoj je Cibona unatoč hendikepima u momčadi dobro parirala, iako je veći dio hvatala rezultatski priključak. Razigrali su se Toni Nakić i Lovro Gnjidić, dok je vrlo dobre role odrađivao Jakov Mustapić, a Cibona se najviše mučila sa obrambenim skokom, iz kojeg su gosti napadačkim skokovima dolazili do drugih napada i poena. Ipak, i u takvom ritmu gosti nisu imali ideje kako da Ciboni značajnije pobjegnu pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 44:48.

U trećoj četvrtini Cibona se već na početku suočila sa problemima sa prekršajima, četvrte su napravili Danko Branković i Lovro Gnjidić i tu je počeo Cibonin pad. Igrom je počeo dirigirati Jose Vildoza, koji je danas odigrao ispod svakog nivoa. Niti je tu bilo ideje u napadu, niti razigravanja suigrača i igra je tu počela patiti. Ipak, zahvaljujući nekim drugim igračima, prije svih Mustapiću, koji je danas odigrao jednu od zrelijih utakmica, Cibona se nekoliko puta rezultatski primakla, no spomenuta kontrola obrambenog skoka opet ih je koštala lakih poena.

Kada je na ulasku u posljednju četvrtinu, svoju petu osobnu napravio Branković, Cibona kao da se raspala do kraja. U napadu se igralo većinom sterilno, bez pretjerane ideje i gosti su svega nekoliko minuta pobjegli na više od 10 razlike i bilo je jasno da pobjeda odlazi u Bar. Vrijedi spomenuti i da je danas prve minute dobio i mladi Filip Kalajžić, igrao je na kraju i Vito Vujović te Ivan Novačić, koji je, razumljivo, još daleko od ikakve forme.

Mornar je na kraju i uhvatio željenu pobjedu sa više od deset razlike (65:82), koliko je Cibona slavila u Baru.

Treba reći da je porazu danas i kumovao velik broj, reklo bi se, “glupih” grešaka, koje se stalno ponavljaju, poput nepotrebnih dodavanja, loših postavljanja kod pick igre, preuzimanja, ali i tajminga za osobne greške.

Lovro Gnjidić je bio prvi strijelac Cibone danas sa 14 poena, dok je Mateo Drežnjak dodao 11.

Mornar su predvodili Vladimir Mihailović sa 19 poena te Marko Jeremić sa 16 poena.

Foto: Mihael Jačić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype