Dalmatinski derbi sa mirisom opstanka u ABA ligi, za očekivati je pune Gripe

Dalmatinski derbi je na rasporedu večeras na Gripama.

Split i Zadar igraju večeras utakmicu ABA lige, koja može dati nekoliko odgovora, a isto tako može ostaviti još nekoliko upitnika.

Žuti su trenutno na omjeru 6/18 na 13.mjestu, dok je Zadar na 7/16 i nalazi se na 12.mjestu. Splitu je ovo pretposljednja utakmica, a ono što je sigurno, bez obzira na večerašnji ishod, Krka ispada iz lige i tu Split oko toga nema bojazni. No, ukoliko Subotićeva momčad želi izbjeći kvalifikacijsku utakmicu sa poraženim finalistom ABA 2 lige, morat će večeras dobiti Zadar i nadati se još pokojem njegovom kiksu. Budući je u prvoj utakmici Zadar na Višnjiku slavio s 61:59 Splitu bi pobjeda od tri i više razlike donijela bolji međusobni omjer u slučaju da ligu završe s identičnim omjerom.

Zadranima bi pobjeda donijela potreban mir pred posljednje dvije utakmice…

Split nakon ove utakmice ima još zaostali susret protiv Budućnosti (23.4.), u gostima, gdje se realno ne može nadati bodovima pa će večerašnja utakmica, posebice za njih, biti od velikog značaja. Zadar još ima za odraditi domaću utakmicu protiv SC Derbya (18.4.) te gostuje kod Cibone (22.4.).

Zadar je već najavio na svojim stranicama da bi se u sastav trebao vratiti Aleksandar Bursać, važna karika Helbichove momčadi, ali neće biti Domagoja Vukovića, kojeg čeka duža pauza, dok informacije oko sastava Splita i nisu previše raspoložive pa su i dalje upitni Roko Ukić, Darko Bajo i Tonko Vuko, dok sigurno neće biti Nejca Bariča, za kojeg je sezona završena.

U posljednih mjesec dana ove su dvije momčadi na Gripama odigrale dva susreta, a u oba je slavio Zadar.

Foto: KK Split / Ivica Čavka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype