Dinamo poveo 1:0, Martin Klepo sa 6 trica ugasio Boscove nade

Dinamo je poveo 1:0 u finalnoj seriji protiv Bosca.

Zagrebački obračun za plasman u Premijer ligu, prvi od tri moguća, bolje je otvorio Dinamo, koji je od početka imao vodstvo i kontrolu rezultata. Bosco je izgledao prilično sterilno u uvodu utakmice, neprecizno u napadu i sa previše prostora za protivnika u obrani. Dinamo je u 8.minuti imao najviših do tada 21:10, a kraj prve dionice pokazivao je na semaforu 23:12 za Dinamo.

Dinamo je bio agresivan u obrani i ulaskom u drugu četvrtinu, nakon tri minute imali su +15, 29:14. Igrači Bosca se nikako nisu uspjevali prilagoditi na ritam koji je postavio Dinamo, bilo je tu i prigovora na neke sudačke odluke pa je u 13.minuti trener Ivan Tomas dobio tehničku i tu je Dinamo nakon trice Luke Cvitanovića i Martina Klepe otišao na visokih 38:16. Živnuo je Bosco nakon toga, pojačali su i oni intenzitet u obrani, Dinamo malo zastao i na 1:30 do kraja poluvremena rezultat je bio 42:28. Zadržao je Dinamo do poluvremena visoko vodstvo, otišlo se na veliki odmor rezultatom 47:32.

Bosco je na startu drugog dijela preko Petra Babića i Ante Krapića smanjio zaostatak na 51:42 nakon tri i pol minute igre. U slijedeća dva napada nakon toga, Boscovi igrači su dva puta samog na trici ostavili Klepu, koji je uredno stavio dvije u nizu i Dinamo je opet pobjegao na +12 u 26.minuti (59:47). Klepo je u tom trenutku za tricu šutirao 5/6. Tricom je uzvratio Andrej Matić, smanjio ba 59:53, a Damir Markota ubacio dvicu za 61:53, tri minute prije kraja treće četvrtine. Na zadnji mali odmor otišlo se sa rezultatom 61:55 za Dinamo.

Sa brzih 4:0 Dinamo je nakon minute i pol natjerao Tomasa na time-out, koji nije htio dozvoliti da Dinamo odmakne već na startu posljednje četvrtine. Kontrolirali su Dinamovci razliku od desetak poena sve do posljednjih pet minuta, Bosco je redao izgubljene lopte, a i prilike da se vrati u koliko toliko rezultatsku neizvjesnost. Ipak, nakon dvice Matića u 36.minuti došli su na 69:61. Dinamo je kroz cijelu utakmicu skupljao napadačke skokove, nakon kojih je i redovito ubacivao poene, što samo oslikava dekoncentraciju Boscovih igrača. Kada je Klepo ubacio svoju šestu tricu u 37.minuti, Dinamo je otišao na 72:62 i samo se još više približio pobjedi. Tehničku je tada za Bosco dobio Babić zbog prigovora sucu i bilo je jasno da će Dinamo povesti 1:0 u seriji.

Na kraju zaslužena pobjeda Dinama 77:62, kojeg je predvodio Martin Klepo sa 20 poena, od čega trice 6/7, a 16 je ubacio Hrvoje Garafolić.

Kod Bosca, po 13 su ubacili Petar Babić i Ante Krapić.

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2091932/bs.html

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype