Antonio Jordano i Boris Barać prvaci Mađarske sa svojim Falco Szombathelyem!

Antonio Jordano i Boris Barać završili sezonu u Mađarskoj podignutim peharom.

Antonio Jordano u posljednje vrijeme ima nekoliko razloga za slavlje, ali i odlično raspoloženje. Prije nekoliko tjedana postao je po prvi puta otac, na čemu smo već poslali čestitke, a sada je i ona sportska strana dobila novo poglavlje u njegovom životu, ali i razlog za slavlje.

Jordano i njegov klub Falco Szombathely, za koji igra još jedan naš igrač, Boris Barać, u koji je došao prošlo ljeto, su regularni dio prvenstva Mađarske završili na 1.mjestu, sa bodom više od Albe Fehervara. U prvom krugu doigravanja sa glatkih i sigurnih 3:0 su odradili obaveze protiv Honveda, a isti scenarij njegovi navijači vidjeli su i u dvoboju polufinala protiv Zalakeramie (3:0 u seriji).

U finalu ih je čekao Szolnoki Olaj, koji je u regularnom dijelu sezone završio na 3.mjestu. Szombathely i Jordano su uvjerljivom pobjedom 83:59 otvorili finalnu seriju, Szolnoki je na svom parketu uzvratio pobjedom 100:87, za 1:1 u seriji, ali onda je Jordanova ekipa u slijedeće dvije utakmice ostvarila prvo domaću pobjedu 100:76 za 2:1, da bi u četvrtoj utakmici u gostima došla do 3:1, nakon pobjede 77:89 i tako proslavila naslov prvaka za sezonu 2023./2024.

Jordano je u završenoj sezoni igrao u prosjeku nešto više od 18 minuta, uz 7.4 poena, 1.2 skoka i 0.7 asistencija. Barać je sezonu završio sa 6.7 poena, 3.5 skokova i 1.2 asistencije u prosjeku.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype