Europske studentske igre u Debrecenu: Zagrebački studenti danas u finalu protiv Sveučilišta Kaunas!

U Mađarskoj će se danas za titulu europskog sveučilišnog prvaka boriti naš predstavnik.

Debrecen je domaćin Europskih Studentskih igara, na kojem se, kada je košarka u pitanju, nalazi Sveučilište Zagreb, u konkurenciji žena i muškaraca. Košarkaški dio je došao kraju, danas su na rasporedu utakmice za plasman.

CURE ZAVRŠILE NA 9.MJESTU

Što se tiče cura, one su poražene u obje utakmice u skupini. Od sveučilišta Bukurešt 51:71 te od sveučilišta Freiburg 53:72. U razigravanju za plasman od 9. do 12.mjesta, cure su prvo bile bolje od sveučilišta Liege 63:46, a zatim i od sveučilišta Aveiro iz Portugala 50:40 i sveučilišta Ostrava 59:55 te su na kraju osvojile 9.mjesto.

Boje sveučilišta su branile Ivana Mamić, Edita Poljac, Klara Senegacnik, Stela Galušić, Dalija Stabile, Lara Hajpetar, Nika Mateković, Petra Rončević, Marija Soldo, Bruna Maričić, Iva Uršić te Gabriela Grizelj, pod vodstvom Zvonimira Osičana te Filipa Vujeve.

DEČKI DANAS IGRAJU FINALE

Muškarci su bili puno bolji od cura te su dogurali do finala. U prvoj utakmici u skupini poraženi su od sveučilišta Kaunas 63:79, no onda su u dvije slijedeće utakmice bili bolji od sveučilišta Torino sa uvjerljivih 89:60, a potom i od sveučilišta Ljubljana 66:56. U četvrtfinalu ih je čekao dvoboj protiv sveučilišta Liege iz Belgije, a naši predstavnici su bili uvjerljivi i ostvarili pobjedu 93:52, a onda su u polufinalu bili također superiorni protiv sveučilišta Bologna 95:72, inače prošlogodišnjeg prvaka studentskih igara.

Danas u finalu ih čeka protivnik iz skupine, Kaunas pa će to biti dečkima prilika da uzvrate protivniku za poraz sa starta igara. Utakmica se igra u 15:45.

Inače, ekipu čine Marko Vučić, Luka Cvitanović, Mislav Majić, Martin Klepo, Pavao Turić, Marin Vručinić, Ante Volarević, Josip Ante Kožulić, Luka Sunara, Borna Dramalija, Ivan Nakić-Vojnović te Patrik Cindrić. Ekipu vodi Hrvoje Božić, uz asistenciju Vedrana Hernausa.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype