Zadarski nivo više

Hrvatskim dvobojem jučer je otvorena nova sezona ABA lige.

Cibona i Zadar jučer su otvorili novu sezonu ABA lige međusobnim dvobojem, koji je završio potpuno realnim rezultatom. Visokom pobjedom Zadra.

Iako je ostao bez tri, možda i najvažnija, igrača iz prošle sezone, Božića, Drežnjaka i Lakića, Danijel Jusup je još jednom pokazao da će njegova momčad i ove sezone imati što za reći u regionalnom natjecanju. Iako se vidi u nekim trenucima da momčad još traži onaj posljednji pečat uigranosti, u ovom trenutku je to za Cibonu, ipak pokoja stepenica više. Amar Gegić je za ove prostore već dokazano i provjereno ime, koje je Zadru donijelo sjajan napadački arsenal, ali i energiju na terenu i biti će zanimljivo vidjeti u kojoj mjeri će on uspjeti nadomjestiti Božića. Ako se po jutru dan poznaje…

Zadar je jučer uništio Cibonu u drugom dijelu pametnim odlukama u napadu, prije svega, gdje su u svim situacijama miss matcha, redovito izlazili kao pobjednici, dok su slično pametno igrali i u obrani, no s obzirom na neuigranost Ciboninih napada, za to im u drugom dijelu utakmice i nije trebalo puno muke.

Cibona sa druge strane potpuno neuigrana, u nekim trenucima vidjelo se to na obje strane terena. Pred Chrisom Thomasom je jako puno posla i sigurno je da će i on i momčad još neko izvjesno vrijeme “patiti” zbog kasnog početka priprema, ali i dolaska svih novih igrača pa će Ciboninim navijačima trebati doza strpljenja, prije nego orkestar bude uštiman.

Velika očekivanja stavio je Thomas pred svoje momke, barem je tako izgledalo na uvodnoj presici pred ovu utakmicu, no daleko je to od tih želja. Sigurno je da će se sa vremenom Cibona dizati, u to nitko ne sumnja, no danas, u ovom trenutku, Zadar je ipak stepenica više za momčad iz Zagreba…

Sa druge strane, navijači Zadra sigurno mogu biti zadovoljni izgledom momčadi na startu sezone, a logično je da će i njihova igra biti još bolja kako sezona bude odmicala. Zanimljivo je da Jusup i pored svih promjena u momčadi koje je doživio, nije odustao od svojih principa u igri, što Zadar opet gura u ulogu prvog favorita domaćih okvira, a u regionalnom natjecanju “dark horsea”

Foto: ABA liga

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype