Je li vrijeme za Barišu?

Cibona će tragati za novim trenerom, a možda ima budućeg pod nosom.

Reći da su posljednja događanja oko Cibone neočekivana, možda i nije do kraja točno, ali kada se sve oduzme i zbroji u posljednje vrijeme, ništa nas više ne može iznenaditi. Kako stvari stoje, događanja sa utakmice protiv Krke, su kap koja je prelila nekoliko čaša u Ciboni. Poznato je sad već da se dogodio taj “sukob” između trenera Chrisa Thomasa i navijača, bilo je tu svakakvih riječi, a na kraju je Udruga “Mi smo Cibona” izdala oštro priopćenje, koje je na kraju došlo i do Tomislava Šerića, glavnog operativca ovdje u Zagrebu i jučer su se pojavile informacije da je pitanje vremena kada će Thomas postati bivši. Sa njim bi u paketu Zagreb trebao napustiti i Cat Barber, koji nikog nije impresionirao od sada, a navodno je i propustio posljednjih nekoliko treninga i sasvim je jasno da ljubavi u tom trokutu više nema.

S obzirom na događanja na terenu od početka sezone, niti jedna strana neće previše žaliti ukoliko dođe do rastanka. Na kraju niti navijači, od kojih je ovoga puta sve krenulo.

Smjena Thomasa ostavlja upražnjeno mjesto prvog trenera, za oba natjecanja u kojima Cibona igra. Čudna je to bila odluka ovog ljeta, da momčad vode dva trenera, iako znamo da je Thomas vodio glavnu riječ i u Premijer ligi, doduše bez aktivnog sudjelovanja za vrijeme igre, sve zbog pravila HKS-a.

Njegova desna ruka bio je Bariša Krasić, vojnik kluba, koji će u ovom trenutku preuzeti vođenje momčadi, i to za oba natjecanja. Bariša je u klubu već “sto godina”, uglavnom kao pomoćnik, koji je asistirao Vladi Jovanoviću, Josipu Sesaru, Gašperu Okornu, a i Dini Repeši prošle sezone. Naravno, danas se nameće jedno logično pitanje: Je li vrijeme za Barišu kao glavnog trenera?

Smisla definitivno ima. Ako je netko zaslužio priliku onda je to on. Miran, staložen, nenametljiv, a vrlo vjerojatno i cijenjen kod igrača, što je u ovom trenutku za Cibonu u ovakvom stanju, najvažnije. Govor tijela gotovo svih igrača na dosadašnjim utakmicama je odavao znakove da ništa ne štima, niti na terenu, niti u svlačionici. Realno, sve su to zakuhali famozni investirori, koji su odredili sami koga će plaćati, a za koga će se netko drugi morati snaći. I tako jednostavno, ništa ne može štimati.

Barišu imaju pod nosom, sve ostalo je jednostavno rizično iz nekoliko razloga. Dolazak bilo koga drugog, koji ne pozna situaciju u Ciboni (iako je legitimno pitanje tko je uuopće upoznat sa pravim stanjem), može biti rizik, a i postavlja se pitanje tko bi plaćao tog trenera. Ako je stranac, opet se gura priča o dva trenera u dva natjecanja, što ponovno baca određenu neozbiljnost, iako je Cibona već dugo sama po sebi neozbiljna. No, možda je vrijeme da mu se da prilika.

Sjetimo se samo prošle sezone i priče Tomice Mijatovića, koji je također “sto godina” bio pomoćnik u Efesu, raznim trenerima, pa je konačno kada je dobio priliku pokazao da ima velike kapacitete i znanje. Ok, nije isto Efes i Cibona, nisu isti treneri Cibone i Efesa, ali poanta je ista. Samo je pitanje vjeruje li netko u Barišu. A trebao bi…

Ponavljam, ako uopće ima ikakve poante u ovoj Ciboni…

Foto: ABA liga (Antonela Pongračić)

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype