Sjajna borba parova pripala Amerikancima, odluka o finalistu pada sutra

Suncem obasjan Višnjik danas je ponovno uživao u sjajnoj teniskoj izvedbi, ovog puta u režiji parova. Klasni igrači parova odmjerili su snage, s jedne strane legendarni Mike Bryan,  no bez brata blizanca Boba, već s Ryanom Harissonom dok su naše predstavljali Ivan Dodig i povratnik u reprezentaciju Mate Pavić.

Otvorili su naši sjajno i poveli s 5:3, no tada Amerikanci rade dvostruki break i osvajaju prvi set sa 5:7. Drugi je set bio još tijesniji te je odlučen u trinaestoj igri, a ponovno je pripao gostujućim tenisačima. Tada su Ivan i Mate pokazali zašto pripadaju samom svjetskom vrhu  u igri parove i slijedeća dva seta odigrali besprijekorno osvojivši ih sa 6:1 i 7:6. Publika je vrlo često “eruptirala” što je bio dodatan impuls za već dovoljno lepršavu i kvalitetnu igru na terenu. Peti set je također otišao u tie-break, no ipak su dramatičnu pobjedu izvukli Bryan i Harisson sa 7:5 u trinaestoj igri.

Bila je to prava “muška” borba u kojoj se itekako moglo uživati, a parovi su potvrdili da su najatraktivniji dan Davis Cupa. Sutra će od 11 sati na teren drugu meč loptu za finale pokušati iskoristiti naš prvi tenisač i šesti reket svijeta Marin Čilić protiv Stevea Johnsona, ukoliko se Američki kapetan Jim Courier ne odluči na teren poslati Harissona ili Querreya dok bi u eventualnom petom meču prolazak u drugo finale u tri godine, a ukupno treće tražio Borna Ćorić.

Dodajmo kako je u drugom polufinalnom ogledu Francuska pomela Španjolsku u dva dana sa 3:0 te će u finalu biti domaćin ukoliko za protivnika bude imala Hrvatsku, a ako pak SAD napravi potpuni preokret u Zadru Francuzi će na gostovanje “preko bare”.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype