Splitu drama protiv Cibone

U zadnjoj utakmici 8.kola domaće lige, Split je u drami slavio protiv Cibone na Gripama i tako malo popravio krvnu sliku nakon nekoliko lošijih utakmica.

HT Premijer liga, 8.kolo:

Split-Cibona  (25:9,10:17,13:22,22:19)

(Cobbins 20, Gabrić 19, Marčinković 14/M.Ljubičić 20,Jefferson 15, Bilinovac 14)

 

Split je odlično otvorio utakmicu i dobio prvu četvtinu čak 25:9 i malo je tko očekivao da će žuti tako pasti u nastavku utakmice. Iako, nešto se ipak i pitalo Cibonu, koja je u drugoj četvrtini došla do daha, ali ipak se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Splita 35:26. Cibona je odlično otvorila drugo poluvrijeme, dok su Splićani u napadu bili nešto skromniji i postigli samo 13 poena, dok je Cibona ubacila 22 i u zadnjih deset minuta se krenulo sa rezultatom 48:48. Bilo je jasno da će to do kraja biti prava bitka ova dva stara rivala. Iako se Cibona dvijema tricama Igora Marića odvojila na +5, uporni Splićani su se preko raspoloženog Tomislava Gabrića vratili u utakmicu i to nekoliko puta. U zadnje tri minute ušlo se sa rezultatom 65:65. Split je tada izgubio dvije nepotrebne lopte, ali Cibona to nije uspjela tricama iskoristiti, no minutu i pol prije kraja Jefferson je realizirao samo jedno bacanje za vodstvo 65:66 Cibone. Gabrić je nakon toga zabio za 67:66, a Bilinovac u slijedećem napadu promašio tricu, da bi Split opet izgubio loptu i dao priliku Ciboni za vodstvo ili izjednačenje minutu prije kraja. Marko Ljubičić je nakon prekršaja Marčinkovića zabio jedno bacanje za izjednačenje 67:67, da bi se Marčinković tricom četiri sekunde prije kraja ispravio za prekršaj i donio vodstvo Splitu 70:67. Ciboni su ostale četiri sekunde za priliku, Bilinovac se spetljao sa loptom, a ukrao mu ju je Veljačić i Splitu je pripala pobjeda. Iako su imali čak 23 izgubljene lopte, Splićani su došli do pobjede, svoje pete ove sezone, dok je Ciboni ovo tek drugi poraz u domaćem natjecanju.

Kod Splita najbolji Cobbins s 20 poena, Gabrić je dodao 19, a Marčinković 14. Cibonu je prevodio Marko Ljubičić s 20 poena, Jefferson je dodao 15, a Bilinovac 14.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype