Dubrava pobjedom izborila majstoricu

U drugoj utakmici finala doigravanja Prve lige, Dubrava je slavila na svom parketu i tako izborila treću utakmicu u Zadru za vikend.

 

Prva liga, Play off, finale, 2.utakmica:

Dubrava-Sonik Puntamika 86:81(23:20,20:21,18:26,25:14)

(Ćubrić 21, Perić 18/ Palčić 19, Petani 17)

 

Bila je to neizvjesna utakmica od samog početka, iako je domaća momčad bolje otvorila utakmicu i prvu četvrtinu dobio tri razlike. Pribrali su se gosti u drugoj četvrtini i malo vratili u utakmicu, ponajviše raspoloženom Palčiću i Petaniju. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 43:41 pa je bilo jasno da će do kraja to biti neizvjesna utakmica. Onda se domaćoj momčadi dogodio njihov poznati pad, nakon što su vodili pa su Zadrani treći period dobili 18:26, te prešli u vodstvo i bili blizu pobjede, ali Krunićeva momčad s time se nije složila.

61:67 je bio rezultat na početku zadnje četvrtine, kada je krenula serija domaće momčadi. Serijom 12:0 potpuno su anulirali prednost gostiju, poveli i potpuno se vratili u utakmicu i sebi priuštili prednost pred zadnje minute. Onda je uslijedila prava drama, koš za koš se igralo do samog kraja, kada su gosti najbliže bili kod rezultata 78:76, no više od toga na kraju nisu mogli. Prvo je Jelenek zakucao za 4 poena prednosti, a onda Perić zabio oba bacanja za bijeg na 6 razlike. Petani je za goste bacanjima smanjio prednost, no ponovno su Perić te Šimović realizirali bacanja za konačnu pobjedu u izjednačenje serije na 1:1.

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype