Trogir Statistima, Drniš Spalatu! Slijedi završnica u Splitu!

Dalmacija je bila domaćin posljednja dva 3×3 događaja pod okriljem Hrvatskog košarkaškog saveza.

U Trogiru, kao i svake godine, basketaše je dočekala prekrasna atmosfera koja je ljetos, nažalost, prekinuta kišom pa se turnir morao nastaviti u dvorani. U subotu, 13. srpnja, nakon odigranih skupina i četvrtfinala u kojima nije bilo iznenađenja, u polufinalu smo gledali vrhunsku 3×3 košarku. Statisti protiv iMoćana i Spalato protiv Generala. Statisti s pobjedom 21:13 i Spalato s pobjedom 21:11 su se plasirali u veliko finale. Statisti su lakše no što su očekivali pobijedili 21:10 i tako uzeli naslov u Trogiru i novčanu nagradu od 4000 kuna, a Spalato se morao zadovoljiti s drugim mjestom i osvojenih 2000 kuna.

Sutradan u Drnišu vrijeme je bilo blagonaklono i cijeli se turnir odigrao na prekrasnom i svježem drniškom zraku. Gledatelji, a pogotovo oni mladi, su tijekom cijelog dana uživali u majstorijama najboljih 3×3 igrača u Hrvatskoj. U polufinale su se ponovo plasirali Statist, Spalato i GVM a ovaj put im se pridružila momčad simpatičnog imena Šipl double. Statisti su protiv Šipl double, teže nego što rezultat govori slavili 21:16, a u reprizi polufinala prethodnog dana između Spalata i GVM ponovo je slavio Spalato, no ovaj put u mnogo dramatičnijoj završnici i s rezultatom 21:20.

Uslijedila je repriza trogirskog finala u Drnišu. Ovaj put momci iz Spalata su puno čvršće ušli u utakmicu i dali do znanja da se žele revanširati za jučerašnji poraz. U svojem su naumu uspjeli i s rezultatom 21:16 pobijedili Statiste.

Sljedeći vikend, 20. i 21. srpnja u Splitu nas očekuje spektakularna završnica HEP 3×3 Basketball Toura koja će pobjedničku momčad poslati na Ljubljana Challenger.

Foto i tekst: HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype