sportski sportski sportski sportski

KOD

“A je to” su male bebe početnici za naše majstore iz Stožera, koji su spustili sport na još niže grane

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Izgleda da nema kraja glupostima Stožera za civilnu zaštitu!

Najnovije mjere, danas donešene, apsolutno ne zaslužuju da ih se previše i spominje, jer ne da nemaju smisla, nego su baš diskiminirajuće i potpuno besmislene. Onaj koji ih je donosio vjerojatno u životu potrčao nije, niti loptu u ruke uzeo, a izgleda ni vidio dvorane, nogometnog stadiona pogotovo.

Prema svemu sudeći, još će jedna godina pasti u zaborav kada su u pitanju amaterske lige i natjecanja mlađih kategorija, jer kako kalendarski sve izvesti kada ste već 3-4 mjeseca u zaostaku. Nikako. Stožer to ionako nije briga.

Bilo bi stvarno lijepo kada bi nam svima skupa netko objasnio koja je razlika između profesionalnog sporta i amaterskog, kada je potencijalna zaraza u pitanju. Pokušajte evo sami sebi objasniti. Jeste probali? Objašnjenja jednostavno nema. Kao niti logike. Pa je recimo bolje da se miješaju u direktnom kontaku igrači recimo Hajduka i Osijeka na otvorenom terenu, iz dva različita dijela Hrvatske ili recimo igrači Pule i Dubrovnika na košarkaškim terenima Prve lige, a isto tako Vrijednosnica Osijek i recimo Sonik Puntamike iz Zadra. Tu problema nema, tu zaraze nema.

No, zato na lokalnom nogometnom derbiju Belišće-Valpovka sve pršti od moguće zaraze, isto tako na susretu košarkaša Marsonije iz Slavonskog Broda i Rekord Tim iz Oriovca je strašna situacija…

Eto, zato ćemo umjesto novih generacija nogometaša, rukometaša, košarkaška ili odbojkašica, imati nove generacije kockara i kladioničara, što je općenarodno puno bitnije od sportskog duha i fizičkih aktivnosti.

No stvarno boli činjenica da se na totalno pogrešnom mjestu traži možebitni izvor zaraze i na totalno pogrešan način se on prezentira, ali navikli smo svi skupa već na niz nelogičnosti i dvostrukih mjerila kada je ovaj Stožer u pitanju.

Mise, sprovodi, izborni skupovi, izborna slavlja, lokalna partijanja sa mineralnom vodom…to ide i dalje. I tu nema nikakvih problema, samo vam treba malo razumijevanja.

Ovo će definitivno biti posljednji tekst na ovom portalu kada je u pitanju ova tema…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype