sportski sportski sportski sportski

KOD

ABA junior: Igokea bolja od Zadra, Cibona se poigrala sa Splitom, na kraju +46 za Vukove

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Cibona i Zadar su danas odigrali druge utakmice na juniorskom turniru.

ZADAR NIJE MOGAO PREKO IGOKEE

U prvoj utakmici Zadar je izgubio od Igokee, koja je imala vodstvo gotovo tijekom cijele utakmice. U jednom trenutku prvog poluvremena, Zadar je zaostajao i 15 poena, no do poluvremena je uspio to smanjiti na pristojnih 49:40.

U trećoj četvrtini igrači Igokee su održavali razliku iz prvog dijela, iako je Zadar u nekoliko situacija smanjio zaostatak. Na ulasku u posljednju četvrtinu Zadar je došao na samo tri poena zaostatka, no više od toga nije išlo, Igokea je iskontrolirala voddstvo te ga još i povećala i na kraju slavila 91:74.

Kod Zadra najbolji Manuel Dundović sa 21 poenom.

https://www.aba-liga.com/match/11/23/7/Boxscore/q3/1/home/igokea-m-tel-u19-zadar-u19/

CIBONA SE POIGRALA SA SPLITOM

Cibona je na krilima jučerašnjeg preokreta i velike pobjede nad Cedevita Olimpijom, odigrala kao u transu prvo poluvrijeme protiv Splita. Već nakon prve četvrtine Vukovi su imali visokih 13:36, a do poluvremena 32:69.

U drugom poluvremenu Cibona i dalje nije popuštala, no u ovom trenutku momčad koju vodi trener Kralj je za dva-tri koplja iznad Splita. Konačan rezultat bio je 66:112 za Cibonu, kojoj je ovo druga pobjeda na turniru i sutra ih očekuje utakmica protiv Vojvodine za prvo mjesto u skupini i plasman na završni turnir.

Na kraju su se svi igrači Cibone upisali u strijelce, a predvodio ih je Borna Katanović sa 20 poena, Marat Kos i Josip Pavković su ubacili po 18 poena.

https://www.aba-liga.com/match/15/23/7/Boxscore/q1/1/home/split-u19-cibona-u19/

Foto: ABA liga

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype