KOD

ABA liga: Igokea očitala lekciju Ciboni u Domu Sportova

Nakon solidnog prvog poluvremena, Cibona je očajno ušla u drugo, što ju je na kraju odvelo u poraz.

ABA liga, 10.kolo:

Cibona-Igokea 66:91 (20:17, 18:22, 15:32, 13:20)

(Katić 10, Bundović 10, Novačić 10 / Vaughn 24, Gagić 18)

Utakmica se igrala u Domu Sportova, u jednom pomalo ispraznom ozračju pošto odaziv publike i nije bio naročit. Što se tiče utakmice, Cibona je u prvih deset minuta izgledala puno bolje od Igokee, koja je bila prilično spora u obrani, dok je napad bio solidan, s obzirom na njihove mogućnosti, koje su sigurno ispod očekivanja čelnih ljudi. Imala je Cibona +3 nakon prve četvrtine, a onda je sa nekoliko lošijih reakcija u obrani sredinom druge četvrtine vratila Igokeu u utakmicu. Gosti iz Laktaša to su obje ručke prihvatili i uspjeli do poluvremena prijeći u vodstvo i potpuno anulirati vodstvo Cibone od 8 poena.

Rozić je na početku drugog poluvremena tricom izjednačio na 41:41, ali gosti su serijom 7:0 pobjegli na 41:48 i Velić je tražio time-out, ne bi li se njegova momčad pribrala i probudila, pošto je Igokea stvarno dobro izgledala u tim trenucima. Cibona je ušla u mlin gostima, pogotovo svojim nespretnim riješenjima u napadu, gdje nikako nisu uspjevali pronaći pravi ritam, a mora se priznati da niti obrana nije bila na razini. U 25. minuti gosti su imali tada najvećih +10 (45:55), a Cibona je im je ostavljala previše prostora u napadu, što je dovelo do nove serije gostiju za 45:62, ogromnih +17. Završila je treća četvrtina vodstvo gostiju 53:71, dobili su gosti treću četvrtinu 15:32.

Ništa bolje nije bilo za Cibonu niti u zadnjoj četvrtini, gosti su se razigrali i u 33. minuti imali najvećih +26 (56:82). Bilo je pitanje samo sa kolikim minusom će Cibona završiti utakmicu. Uništio je Cibonu Vaughn u tim trenucima svojim tricama. Na kraju 66:91 za goste.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype