sportski sportski sportski sportski

KOD

Aco okupio reprezentaciju, otkazali Bender i Božić

Goran Vidaković

Goran Vidaković

U Zagrebu se okupila reprezentacija pred dvije kvalifikacijske utakmice.

V.D. izbornika, Aleksandar Petrović, je u Zagrebu okupio reprezentativce u akciji “Austrija/Poljska”. Nažalost, prvo okupljanje nije donijelo dobre vijesti koje se tiču igračkog kadra.

Naime, iz Zadra je stigao medicinski izvještaj iz prema kojem Luka Božić naredna dva tjedna ne može igrati, pa tako ni participirati u ovom reprezentativnom ciklusu, a umjesto njega sa šire je liste pozvan Lovre Runjić iz Splita.

Osim hendikepa sa Božićem, iz Španjolske je stigla vijest da se reprezentaciji neće pridružiti niti Dragan Bender, koji mora provesti rehabilitaciju koljena s obzirom da je u protekla dva mjeseca bio pod iznimnim naporom.

U ovom slučaju nisam zvao zamjenu jer u ovom trenutku imamu šestoricu visokih igrača, tri petice i tri četvorke. Kako bi sutrašnji dan iskoristili na najkvalitetniji mogući način, posudio sam jednog Ciboninog igrača vanjske linije Majcunića kako bi formirali tri petorke i što bolje odradili sljedeća dva treninga, jer sutra će svi biti na okupu. Danas ih je na treningu dvanaestoro, Prkačin se priključuje na popodnevnom treningu, tijekom noći dolazi Dario Drežnjak, a zadnji koji se priključuje, zbog loših avionskih linija, je Toni Nakić i ukupno brojimo 14 igrača.”-izjavio je izbornik.

Izbornik bez obzira na ova dva izostanka nije krio optimizam…

Igrači su dobili set akcija, no u ovom kratkom trenažnom procesu to ne smije biti previše široko. Dobra je okolnost što je većina njih u dobroj natjecateljskoj formi, moram priznati da sam zadovoljan stanjem u kojem su došli. Sad je bitno da na kvalitetan, dobar i agresivan način s totalnim intenzitetom posložimo stvari za Austriju. Po povratku iz Graza imamo dva kvalitetna dana pripreme za ono što je fokus ovih priprema – Poljska u Zagrebu jer nam ta utakmica mnogo donosi. Ovdje su igrači koji su duže u reprezentaciji, Mavra je bio i na EuroBasketu, Drežnjak je tu već niz godina, no svi igrači trebaju izaći iz sjene i uzeti ono što im pripada. Poprilično sam optimist da će to dosta dobro izgledati u nadolazećem prozoru.

Ambicija nam se apsolutno ne mijenja. Ne želim prebacivati fokus na Poljsku s obzirom da nas čeka utakmica protiv Austrije. No, svi znamo što nam znači ta utakmica protiv Poljske. Ne znamo kojih će 12 Poljaka nastupiti s liste od 14, ali oni će imati zasigurno devet igrača koji su igrali na zadnjem EuroBasketu gdje su bili četvrti. Prošle sam godine odigrao s njima dvije utakmice s brazilskom reprezentacijom pred Olimpijski turnir u Splitu i znam način na koji im se treba suprotstaviti. Ono što oni imaju u izobilju, što i vi morate imati, jest silina, agresija i intenzitet, to je prvi preduvjet kad se susrećete s takvom momčadi. Nažalost, projicirana centarska linija za možda i dva sljedeća olimpijska ciklusa, Matković i Bender nisu tu. Matković je ponovno ozlijeđen, s njim sam u kontaktu na tjednoj bazi, a po završetku ovog prozora će početi s treningom. Linija koja je tuBranković, Bundović, Rudan je kvalitetna i možemo biti zadovoljni, a razlog mog optimizma je to što je dosta igrača u veoma solidnoj formi.”

Izvor: HKS

Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype