Adria Basketball Youth turnir slijedeći vikend u Poreču, sudjeluje rekordnih 49 ekipa

Drugo izdanje ovog turnira u Poreču ove godine je privuklo znatno veći broj ekipa u odnosu na prvo izdanje.

Adria Basketball Youth turnir by OTP i Eurospin ove sezone bilježi svoje drugo izdanje turnira, koji se održava od 07. do 10.04.Nakon što je prošle godine Poreč bio domaćin premijernog izdanja, organizatori su se ponovno odlučili za isto mjesto, no ovoga puta naišli su i na slatke brije, s obzirom da je odaziv ekipa gotovo pa duplo veći.

Prošle godine na turniru je sudjelovalo 26 ekipa, dok se za ovu godinu prijavilo ukupno 49 ekipa. Od toga je 41 u muškoj konkurenciji te 8 u ženskoj, što organizator želi pretvoriti u tradiciju kada je ženska košarka u pitanju.

Na turnir stižu ekipe iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Danske, Finske, Izraela i  Italije.  Od hrvatskih klubova na turniru će sudjelovati KK Cedevita Junior, KK Dinamo Zagreb, KK Zagreb, ZKK Zagreb, KK KK Oliva Vodnjan, KK Pazin i KK Rovinj.

Preko 600 natjecatelja dolazi u Poreč te  će se boriti za što bolje plasmane u U13, U15, U17 i U19 kategorijama za dečke, kod djevojaka u U13 i U17 konkurenciji.  Uz samo natjecenje očekuje ih izvrsna zabava i internacionalno druženje u prekrasnom Poreču i Istri. Uz trenere i ostale pratitelje klubova u Poreču će za vrijeme održavanja turnira boraviti više od 1000 košarkaških zaljubljenika.

Svi rezultati i statistika će se moći pratiti uživo uz preuzimanje aplikacije  SWISH by NBN23.

Za najbolje košarkaše na turniru sponzori turnira OTP banka i Eurospin su pripremili i prigodne nagrade.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype