Adventski košarkaški turnir u Tisnom okupio osnovnoškolce, Podstrana i DOŠK pobjednici

Općina Tisno bila je domaćin zanimljivog turnira za mlađe kategorije.

“Uzbudljivi Adventski Košarkaški Turnir: Parket ispunjen Božićnom Čarolijom”

Mlađe kategorije košarkaškog kluba “Podstrana-Sport2Life” svoju su uspješnu godinu zaključile sudjelovanjem na  “Adventskom košarkaškom turniru 2023” koji je mlade sportaše odveo na parket domaćina, Općine Tisno, te tako razveselio pozamašan broj mališana košarkaša i košarkašica.

Turnir održan 16. prosinca okupio je brojne ekipe iz svih krajeva Dalmacije, pa su se tako koševi brojali u nizu od prvih do šestih razreda osnovnih škola. U uzrastu do trinaest godina nastupile su ekipe “KK Otok Murter”, “KK Biograd”, “KK Podstrana Sport2Life” i “KK Primo”, dok su u skupini do deset godina svoje košarkaške vještine nisu skrivali “KK Podstrana”, “KK Primo”, “KK Škabrnja”, “KK Otok Murter”, “KK Došk”, te “KA A. Jelavić”. Neizostavni su bili i najefikasniji igrači – borba i žar. I iako ih je posjedovala skoro svaka ekipa i tek su se neke od njih okitile obojanim metalom. No, bez obzira na pobjedu ili poraz, košarka je na površinu izvukla najposebniji dio igre kojeg svaki mladi osvajač nosi u sebi – emociju. Osmijeh ili suze, zapečatili su lica sudionika i time ostavili neizbrisiv trag. 

Tako je ekipa KK Podstrane (U10) u samoj završnici napetog okršaja za zlato, kući ipak odnijela metal srebrne boje. Zavidni rezultat ostvarila je i starija ekipa (U13) zauzevši zlatno prvo mjesto pod mentorstvom trenera Viktora Gorete. Među redovima KK Podstrane istaknuli su se i Ante Janković kao najučinkovitiji igrač turnira, te Ante Šitum koji je svojom preciznom rukom izborio titulu ‘Najboljeg u slobodnim bacanjima’.

Domaćini su nagradili sljedeće uspjehe

KATEGORIJA U13:

1. mjesto – “KK Podstrana-Sport2Life” 

2.mjesto – “KK Biograd”

3.mjesto – “KK Otok Murter”

KATEGORIJA U10:

1.mjesto – “KK Došk” 

2.mjesto – “KK Podstrana-Sport2life”

3.mjesto – “KK Škabrnja”

Za kraj turnira preostaje jedini zaključak: Košarka će zauvijek bivati na samome vrhu ljestvice božićnih radosti!


Tekst : Dora Maravić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype