sportski sportski sportski sportski

KOD

Agrodalmu drama, za nove probleme Đakova

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Đakovo je dočekalo Agrodalm u svojoj dvorani pod pritiskom pobjede, koja bi ih lansirala na 9.mjesto dva kola prije kraja.

 

Prva liga, 20.kolo:

Đakovo-Agrodalm 81:82 (24:24,13:20,16:20,28:18)

(Mat.Karlović 30, Mar.Karlović 21/ Gržinić 18, Markočić 15)

 

Prva četvrtina obilovala je neizvješnošću , što je pokazao konačni rezultat 24:24, iako domaćin može žaliti za čistih 5-6 promašenih zicera. Početkom druge četvrtine gosti su postavili zonsku obranu, na što Đakovo u prvim trenucima nije imalo odgovor, a s druge strane gosti su gotovo sve prilike pretvarali u poene. Najveću prednost su gosti imali u zadnjoj minuti i to 12 poena, no domaći su ipak smanjili na 7 sa pet koševa u nizu, no samo 13 postignutih poena dali su domaćem treneru razlog za brigu. Bilo je očito da se još netko nasušno treba priključiti Mateju Karloviću koji je već skupio 19 poena. Kod gostiju standardno raspoređeni poeni na nekoliko igrača.

Drugo poluvrijeme domaći su krenuli zonom, primakli se na 4 razlike, no gosti su sa dvije brze trice odgovorili i opet pobjegli na +10. Kontrolirali su gosti igru kroz cijelu četvrtinu i držali dvoznamenkastu prednost. Krenuli su Đakovčani u zadnjoj četvrtini na sve ili ništa, podignuli agresivnost i malo unijeli neizvjesnosti u utakmicu. Pet minuta prije kraja primakli su se na -6. Gosti su se sa nekoliko nepromišljenih ishitrenih poteza uvalili u probleme pa je Đakovo tri minute prije kraja došlo na -3(75:78), nakon čega je Marko.Karlović zabio dvicu. U slijedećem napadu gosti su promašili napad, a Matej Češkić tricom doveo Đakovo u vodstvo 80:78. Matić je na drugoj strani odgovorio tricom za prednost gostiju, no Češkić je zabio jedno slobodno za 81:81, a gosti jedno za 81:82. U slijedećem napadu Hajduković je promašio zicer za vodstvo, a gosti promašili oba. Marko Karlović je dobio priliku nakon prekršaja da bacanjima izjednači, no promašio je oba, a lopta se odbila od igrače gostiju u aut. Ostalo je još nekoliko sekundi, a Matej Karlović je promašio šut za pobjedu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype