sportski sportski sportski sportski

KOD

Alkar nadigrao Bosco

Alkar je u šestom kolu HT Premijer lige košarkaškog prvenstva ugostio momčad zagrebačkog Bosca, novog prvoligaša koji u dosadašnjih pet kola nije zabilježio ni jednu pobjedu. Utakmica protiv ovakvog protivnika u kojoj je Alkar domaćin, je od presudne važnosti. Susret je to u kojem bi Alkar nakon pobjede mogao mirnije gledati prema nastavku prvenstva.

HT Premijer liga, šesto kolo

Alkar – Bosco 86:80 (36:39)

Sinjani u prvoj četvrtini postavljaju sjajnu igru. Bosco teškim mukama prati taj rezultat, ali ipak uspijeva. U drugu četvrtinu odlazi se s blagom prednošću Sinjana, koju na žalost ne uspijevaju sačuvati ili povećati. Dogodio se blagi raspad sistema. Par promašenih šuteva, izgubljenih lopti i nesporazuma dovodi gostujuću momčad u prednost. Na odmor se ide rezultatom 36:39.
Momčad Srđana Helbicha ubacuje u brzinu više i zahvaljujući Kanaetu i Markulinu vraćaju se na željeni put. Međutim nije sve tako kako je domaća momčad zamislila. Gosti imaju jak motiv za pobjedom vođeni time što još nemaju nijednu pobjedu od početka sezone. Šest minuta prije kraja utakmice domaćini vode samo šest razlike. Ipak, ne dolazi do nikakvog preokreta i Sinjani dolaze do još jedne, očekivane pobjede zahvaljujući Joshu Brownu koji je pred kraj pogodio sve što je mogao. Konačan rezultat je 86:80.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype