sportski sportski sportski sportski

KOD

Alkarova ekspedicija sudjelovala na otvaranju nove Bazane

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Seniorska momčad KK Alkar sudjelovala je u otvaranju obnovljenog sportskog igrališta u Sinju, na popularnoj sinjskoj Bazani.

Još jedna lijepa priča dolazi iz Sinja, u ovo vrijeme kada su sportske aktivnosti svedene na minimum ili ih, kao primjerice u košarci, niti nema.

Sinjska Bazana u subotu (u sklopu obilježavanja Dana državnosti) je bila poprište okupljanja onih koji su dugo vremena radili na obnovi ovog sportskog igrališta, koje je od svoje izgrednje do danas prilično bilo oštećeno i devastirano. No, stanari okolnih zgrada ( mladi iz zgrade ulaza od 27 do 31 ili svima znane Bazane 7) odlučili su ne dozvoliti da još jedan teren propade i zajedničkim snagama krenuli u njegovu obnovu. Zajednica sportskih udruga grada Sinja značajno je sudjelovala u pomoći oko radova na igralištu, koje je nakon nekog vremena dobilo novo ruho. Za ovaj teren nabavili su nove komplet koševe, košarkašku loptu i mreže za mali nogomet/rukomet.

Čast da službeno prvi zapuca prema košu pripala je legendarnom kapetanu KK Alkar Mirku Modriću.

Osim njega, na otvorenje je stigla kompletna seniorska momčad Alkara, predvođena trenerom Damirom Milačićem i kapetanom Hrvojem Vučićem, koji su domaćine darivali prigodnim sportskim rekvizitima. Održano je nekoliko prigodnih natjecanja, u kojem su sudjelovali prisutni, a pobjednici su dobili nagrade (dres i šal KK Alkar), koje im je uručila jedna od organizatorica ove svečanosti i izuzetno aktivna u radu KK Alkar, Snježana Trgovac.

Ovo preuređeno sportsko zdanje uistinu će biti pravo mjesto okupljanja mladih i starijih, mjesto druženja, igranja i odmora. Valja istaknuti kako ovaj teren u mnogim prilikama koriste i učenici iz obližnje OŠ Ivana Lovrića, te djeca iz sinjskih vrtića. Pored sportskog terena mladež Bazane uredila je okoliš pun zelenila, a na velikom potpornom zidu u dužini od 50-tak metara istaknuli su simbole postrojbi iz Domovinskog rata.

Dio teksta i slike preuzete sa: Ferata.hr (Ante Botić)

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype