sportski sportski sportski sportski

KOD

Alkaru i treće slavlje protiv Furnira ove sezone za skok na tablici

Alkar je bio bolji većim dijelom susreta protiv Furnira i zasluženo došao do pobjede.

HT Premijer liga, 25.kolo:

Alkar-Furnir (20:23, 25:15, 29:16, 18:12)

(Varence 22, Brocić 17 / Isabell 13, Jerković 12)

Alkar i Furnir su otvorili “posljednji krug pakla” u kojem se tri kluba bore za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta u Premijer ligi.

Sinjani su dočekali Furnir sa dvije pobjede u međusobnom omjeru, no nisu najbolje počeli utakmicu, s obzirom na dobro otvaranje gostiju. Alkar nije pronalazio dobitnu kombinaciju, niti u obrani, niti u napadu pa je Furnir imao +2 nakon prvih deset minuta.

I onda je domaći trener Milačić podigao ton na malom odmoru, naredio svojim momcima podizanje agresivnosti, što su oni i napravili. Visokim presingom, stigli su vodstvo gostiju, poveli i sačuvali svoje vodstvo do poluvremena. U takvoj igri Furnir se nije najbolje snalazio i bilo je pitanje mogu li u drugom dijelu odgovoriti na takvu igru Alkara.

Furnir se nije mogao pohvaliti niti šutom u drugom dijelu, za razliku od domaćina, koji je bio uspješan u šutu za tri poena pa je Alkar vrlo brzo pobjegao na 15-ak poena prednosti i krajem treće četvrtine pokazali su da su spremni za pobjedu. To su u posljednjoj četvrtini i potvrdili, držanjem visokog intenziteta i održavanjem razlike, koja je na kraju iznostila +26.

Alkar je nanizao 14 trica, a njihov najbolji igrač bio je Hasan Varence, koji je upisao 22 poena i imao čak 14 skokova te po 2 asistencije i blokade, za konačnu valorizaciju od čak 40.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype