sportski sportski sportski sportski

KOD

ALL-PRVAŠIĆI NAJBOLJE PETORKE 2020./2021.

Izabrali smo najbolje pojedince za sezonu koja je iza nas.

Spušten je zastor na sezonu Prve lige prije desetak dana, finalnom serijom između Cedevite Junior i Dinamo Zagreba, koja je otišla do majstorice. Pružili su i jedni i drugi kvalitetnu, zanimljivu i uzbudljivu seriju, u kojoj se ipak malo bolje snašla Cedevita i tako ostvarila cilj koji si je postavila na početku sezone. Obje su se ekipe finala domogle “dvokorakom” pa je tako Cedevita izbacila Ribolu Kaštela, dok je Dinamo još lakše riješio Jazine. Dinamo je nakon finalne serije imao popravni ispit protiv Furnira, pretposljednje ekipe Premijer lige, no ostala je momčad Milana Ličine “kratka” u obje utakmice i tako ostala među prvoligašima i slijedeće sezone.

S obzirom na ovu našu stalnu rubriku, u kojoj donosimo svako kolo pregled utakmica, biramo prvu i drugu petorku, momčad kola, trenera kola i najboljeg igrača kola, red je da i zaključimo sezonu sa najboljim petorkama. Uz sve to, izdvojili smo i još nekoliko “priznanja”, po našem izboru. Što se tiče petorki, mi se već treću sezonu za redom vodimo jednim dijelom statistikom HKS-a, no ona nije nikada bila presudna u izboru u obje petorke svako kolo. Tako je bilo slučajeva da su neki igrači, primjerice, iz druge naše petorke imali veće valorizacije od onih iz prve petorke, no uvijek je za konačni odabir bilo presudno je li ekipa pobjedila ili izgubila, a pogotovo koji je bio krajnji rezultat. Također, u biranju ovih završnih petorki, možda i najbitniji podatak je bio koliko se tko puta našao u našim petorkama kroz sezonu. Naravno, poštujući i neke realne okvire, no da ponovimo: službena statistika saveza, tj.valorizacija, nije u ovom slučaju presudna. Izbor je isključivo naš i temeljen na onome što smo pripremali svako kolo, cijelu sezonu.

Od svih deset igrača koje smo uveli u najbolje petorke, MVP lige, Nenad Delić je rekorder koji je čak 9 puta bio u najboljim petorkama, slijede ga Hrvoje Garafolić i Matej Bošnjak sa po 8 puta, Ivan Vodopija je bio 7 puta, a po 6 puta su se tu našli Sven Smajlagić, Bruno Levanić-Kutni i Siniša Štemberger, itd…

NENAD DELIĆ-7 puta u Prvoj, 2 puta u Drugoj

HRVOJE GARAFOLIĆ-5 puta u Prvoj, 3 puta u Drugoj

MATEJ BOŠNJAK-5 puta u Prvoj, 3 puta u Drugoj

IVAN VODOPIJA-3 puta u Prvoj, 4 puta u Drugoj

SVEN SMAJLAGIĆ-2 puta u Prvoj, 4 puta u Drugoj

BRUNO LEVANIĆ-KUTNI-4 puta u Prvoj, 2 puta u Drugoj

SINIŠA ŠTEMBERGER-4 puta u Prvoj, 2 puta u Drugoj

DOMAGOJ VRKIĆ-4 puta u Prvoj, 1 puta u Drugoj

MATEO VIDOVIĆ-3 puta u Prvoj, 2 puta u Drugoj

MATIJA BILALOVIĆ-3 puta u Prvoj, 2 puta u Drugoj

PRVA PETORKA SEZONE:

1.Sven Smajlagić (Cedevita Junior)-26 utakmica, 15.8 poena, 5.6 skokova, 1.9 asistencija, 1.1 osvojenih lopti

2.Hrvoje Garafolić (Dinamo Zagreb)-25 utakmica, 15.7 poena, 5.2 skokova, 3.6 asistencija, 2.5 osvojenih lopti

3.Bruno Levanić-Kutni (Samobor)-16 utakmica, 21.7 poena, 6.0 skokova, 5.9 asistencija, 2.7 osvojenih lopti

4.Matej Bošnjak (Cedevita Junior)-26 utakmica, 12.9 poena, 6.5 skokova, 2.0 asistencija, 0.6 osvojenih lopti

5.Nenad Delić (Omiš/Dinamo Zagreb)-22 utakmice, 18.8 poena, 8.0 skokova, 3.5 asistencija, 0.3 osvojenih lopti

DRUGA PETORKA SEZONE:

1.Mateo Vidović (Dubrovnik / Dinamo Zagreb)-26 utakmica, 14.1 poen, 3.7 asistencija, 0.8 osvojenih lopti

2.Siniša Štemberger (Kvarner)-20 utakmica, 15.4 poena, 3.8 skokova, 5.8 asistencija, 1.4 osvojenih lopti

3.Matija Bilalović (Pula)-22 utakmice, 20.0 poena, 5.0 skokova, 2.3 asistencije, 1.7 osvojenih lopti

4.Ivan Vodopija (Dubrovnik)-22 utakmice, 11.3 poena, 10.7 skokova, 3.7 asistencije, 0.9 osvojenih lopti

5.Domagoj Vrkić (Dubrovnik)-22 utakmice, 15.7 poena, 4.8 skokova, 1.6 asistencija, 0.6 osvojenih lopti

MVP SEZONE: Nenad Delić (KK Omiš Čagalj Tours / Dinamo Zagreb)

Nenad Delić je svojim dolaskom u Omiš donio prije svega kvalitetu Omišu, ali i kompletnoj ligi. Iako u 34.godini, pokazao je kvalitetu, koja je dolazila do izražaja gotovo u svakoj utakmici, što mu je na kraju i donijelo transfer u Dinamo Zagreb, kojem je pomogao u doigravanju. Bio je Delić nekoliko puta na double-double učinku, a čak je 9 puta bio u našim najboljim petorkama, što mu je donijelo titulu najkorisnijeg igrača lige.

MOMČAD SEZONE: KK Cedevita Junior

Cedevita Junior je ostvarila svoj cilj sa početka sezone, a to je plasman u Premijer ligu. Kroz cijelu sezonu mladi Vitamini su držali visok nivo igre i prezentacija, u 22 odigrana kola doživjeli su tek 2 poraza (Omiš, Ribola) i tako bez previše problema došli do vodeće pozicije pred doigravanje. U polufinalu su dvokorakom riješili Ribolu, da bi u finalu ipak otišli do majstorice protiv Dinama i na kraju sretno završili taj dio sezone. Cedevita je bila najefikasnija momčad cijele lige, a i momčad koja je imala vjerojatno najviše pojedinačne kvalitete, što im je donijelo veliku širinu u svim utakmicama.

TRENER SEZONE: Marko Trninić

Marko Trninić je ostvario svoj, a i klupski cilj. Birao je ljetos pojačanja koja će mu donijeti širinu kadra, kako bi mogao visokim tempom u svakoj utakmici lomiti protivnike. Nekoliko je mladih i do sada neafirmiranih igrača iskočilo, a oni najiskusniji su dali velik doprinos ostvarenim rezultatima pa se kombinacija mlađih i iskusnijih pokazala dobitna.

Ovime zatvaramo sezonu Prvašića i idemo na godišnji.

Hvala što se nas čitali…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype