Američki centar dolazi u Zadar. Trebalo bi biti ozbiljno…

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Amerikanac James Farr potpisao je suradnju s Košarkaškim klubom Zadar i novi je centar Zadrana.

Ugovor je potpisan na godinu dana.

26-godišnji Farr porijeklom je iz Evanstona, savezne američke države Illinois. Sa svojih 208 cm i 112 kg svoju ozbiljniju košarkašku ulogu započeo je igrajući za Xavier Musketeerse na sveučilištu u Ohiu (2012. – 2016.), čije je boje nosio u sklopu NCAA lige.

Nakon sveučilišne košarke profesionalni put započeo je u Europi, točnije u mađarskom Alba Fehervaru, s kojima se, već u prvoj sezoni 2016./17. okitio titulom mađarskog prvaka i okušao u FIBA Eurokupu.

Poslije toga je potpisao za francuski Elan Chalon, koji je, zanimljivo, spomenute sezone 16./17. za loptu ostao bez titule pobjednika Eurokupa protiv, također francuske momčadi Nanterre 92.

U Elan Chalonu zadržao se samo jednu sezonu (2017./18.), gdje je većinom ulazio s klupe te je po završetku sezone svoju karijeru nastavio u Njemačkoj, točnije BC Mitteldeutcher u sklopu košarkaške Bundeslige. Nakon toga kratko je bio članom i filipinske momčadi Magnolia Hotshots, odakle se, nakon 9 nastupa i double-double učinka od 22 poena, 18 skokova i 2 ukradene lopte po utakmici, priključio upravo zadarskoj momčadi.

Tekst: ABA liga

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype