Ante Samac podnio ostavku u Boscu: “U posljednje vrijeme nisam uspio igračima dati nešto novo”

Ante Samac u svom mandatu na klupi Bosca, drugi puta odlazi sa mjesta prvog trenera.

Bosco je u novu sezonu ušao sa dosta problema, prije svega financijskih, ali i igračkih, o čemu je priča već ispričana nekoliko puta. Ante Samac je ipak pred početak sezone spremno preuzeo palicu prvog trenera, znajući da ga čeka rudarski posao i gotovo nemoguća misija ostavljanja ekipe u Premijer ligi. Nakon uvodnih nekoliko treninga, na kratko je pukla veza između njega i kluba pa je napustio klupu, ali se vrlo brzo našao zajednički jezik sa upravom kluba i vratio se poslu. Danas, gotovo pola godine kasnije, po drugi puta odlazi sa mjesta trenera, ali sporazumno i otvorenih riječi…

Nazvao sam ga kratko da prenese što se točno dogodilo.

“Da, kako ste i čuli, dao sam ostavku u ponedjeljak na poziciju prvog trenera KK Bosca. Čelni ljudi u klubu su to prihvatili te smo se ljudski i sporazumno rastali.”

Što je ovoga puta pošlo po zlu?

“Naime nakon skoro odrađenih dvije trećine utakmica lige, pogotovo kroz zadnjih par kola, nisam uspio prenijeti svoju energiju, ideje i načine na ekipu, s kojima bi se postigle bolje izvedbe na terenu, a automatski i da ekipa igra bolje. Samim time smatrao sam sebe odgovornim za takvo stanje,te tu preuzimam odgovornost.”

Ipak, na ulasku u sezonu znao si da je pred tobom i dečkima teška misija i borba za život u svakoj utakmici…

“Naravno da nisam htio od prvog dana niti jednu sekundu imati alibi da je ova ekipa premlada i preneiskusna da igra ovaj rang, nego sam maksimalno i punim angažmanom vjerovao da kroz rad i u ovo malo vremena se mogu približiti nivou igrača Favbet lige, no to ipak nije bilo dovoljno.”

Iz Uprave je u ljeto i bilo nekakvih najava pojačanja, kako bi se ovaj premladi roster ojačao iskusnijim igračima, koji bi u teškim situacijama podmetnuli leđa za ove mlade momke, no ispalo je ništa od toga…

“Nažalost da. Pojačanja u smislu kvalitetnih, iskusnih i starijih nisu dolazila, odnosno klub nije imao uvjeta za to te ova mladost nije mogla do sad sama podnijeti ovu razinu.”

…ali neko su iskustvo po tebi ipak skupili…

“Sve u svemu bez obzira na rezultat, smatram da su dobili puno igrajući te se nadam da sam im kroz svoje znanje i energiju prenio ono kako se trenira i igra na ovom nivou. Na kraju zahvalio bi se KK Boscu na prilici i šansi, a klubu i igračima želim puno sreće u nastavku lige.”

Ante ide dalje u kojem smjeru?

“Kao trener, priželjkujem da nastavim raditi na ovakvom nivou, jer bez obzira na probleme koje su bili u Boscu, mislim da mogu puno puno dati igračima i klubovima u našoj košarci.”

I tako će Bosco u potragu za trenerom koji će nažalost, prema svemu sudeći, voditi do kraja sezone prema Prvoj ligi…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype