Ante Samac stigao u KK Larus: “Želimo se pozicionirati uz bok najjačih klubova u Hrvatskoj”

KK Larus u novu sezonu ulazi sa jednim trenerskim pojačanjem.

Ante Samac se nakon kraće trenerske pauze, vratio u košarkaško “sedlo” i to ono KK Larus. Samac je u klub došao kao voditelj omladinskog pogona i to nakon višegodišnjeg rada s mlađim kategorijama Cibone i kratkog seniorskog izleta u prvom dijelu prošle sezone na klupi Bosca.

Ante nam se javio sa prvim dojmovima, ali i razlozima dolaska u Larus.

“Evo, nakon kraće stanke i nakon angažmana u Boscu u Premijer ligi, vraćam se na košarkaške terene i rad sa mlađe dobnim kategorijama u kojima sam kao trener i ostvario vrhunske rezultate u 15 godišnjoj karijeri.”

Otkud Larus?

“Razlog zbog kojeg sam se odlučio za Larus je taj što taj klub radi po principima kojih sam ja kao trener poštovao i sprovodio u svom radu, a to je baš ono što oni kroz svoju priču, filozofiju te plan i program rade kvalitetno i konkurentno na košarkaškoj mapi u Hrvatskoj. Prvenstveno sa mlađim kategorijama, u kojima su u samom vrhu kao struka jer svojim predanim radom, začinjenim sa puno emocija, predanošću i bezrezervne brige o razvoju djece u svakom smislu, ne samo u košarkaškom, nego u svim aspektima društvenog razvoja.”

Braća Karamarko, Marinero i Antonio, velika su snaga kluba…

“Upravo tako. Ja sam se sa njima brzo dogovorio za angažman u klubu, jer smo ne samo kolege, nego i prijatelji dugi niz godina. Želja nam je kao stručni tim zajedno sa svim trenerima u klubu, nastaviti sa ovom lijepom pričom u radu sa mladima i ne samo to, već i podići razinu kvalitete rada, ojačati i
selekcije i klub u svakom pogledu te KK Larus pozicionirati kroz jedno vrijeme uz bok najjačih klubova u Hrvatskoj.”

Iskustva imaš, što će ti sigurno na početku ove priče olakšati prilagodbu…

“Uvjeren sam da moje dosadašnje iskustvo u radu u najboljim ekipama u RH, ostvarenim rezultatima, ali najviše kroz obuku igrača koji su prošli kroz moj trenažni proces, a tu su poveliki broj sadašnjih igrača koji imaju velik značaj u svojim klubovima na europskoj razini, mogu unaprijediti i osnažiti KK Larus jer su na pravom putu da da to ostvare, a to je biti najbolji u Hrvatskoj. Sa nestrpljenjem i sa puno motiva čekam početak rada i pozivam sve da na
tragu ovih promjena prepoznaju KK Larus kao klub koji teži izvrsnosti, ali ono najvažnije, sa puno emocija, bezrezervan i drugačiji.”

Hvala Ante i sretno!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype