sportski sportski sportski sportski

KOD

Antonio Jordano-od Vitamina do Komarca

Bez obzira na neslavan kraj, ovo je sezona iz snova za momka iz Rijeke, na privremenom radu u Osijeku.

Antonio Jordano je prošlo ljeto odlučio da više neće biti Vitamin, koji pomaže, nego Komarac koji ubada pa je tako dres Cedevite zamijenio onim Vrijednosnica Osijek. Iz narančastog se presvukao u žuti. I pogodio…

Ljeto je donijelo prilično veliku promjenu za tada 20-godišnjaka, koji je osim promjene sredine, bio i dio mlade reprezentacije koja je osvojila 7.mjesto na EP. Uslijedio je tada dolazak na Istok, u Osijek, koji se pokazao kao pun pogodak. Brojke koje su iza njega ove sezone su prilično impresivne, a kao kruna svega je bila titula najboljeg strijelca lige (18.9 poena), nakon 20 odigranih utakmica Premijer lige. Propustio je samo utakmicu protiv Splita, zbog ozljede tetive.

Antonio je zajedno sa Lovrom Bašićem i Andrijom Ćorićem, činio trojac koji je bio u stanju svima u ligi sasuti velik broj poena, a priliku koju je dobio od trenera Kujundžića je iskoristio na najbolji mogući način. Uklopio se u njegovu filozofiju igre savršeno, što je rezultiralo njegovom najboljom sezonom do sada. Osim titule najboljeg strijelca, Jordano je bio i najbolji tricaš sa 3.4 trice po utakmici, a bio je i igrač koji je u prosjeku igrao najviše minuta (35.8 po utakmici) od svih igrača u Premijer ligi.

Gledajući prošlu i ovu sezonu, napredak je vidljiv u gotovo svim statističkim točkama.

CEDEVITA 2018/2019VRIJEDNOSNICE OSIJEK 2019/2020

Minute: 474/22.6 —716/35.8

Poeni: 201/9.6 —378/18.9

Dvica: 60 % — 56.2 %

Trica: 31 % — 42.1 %

Slobodna bacanja: 71 % – — 85.4 %

Skokovi: 1.8 — 3.4

Osvojene lopte: 1.1 — 1.7

Asistencije: 1.9 — 3.0

Valorizacija: 153 — 344

Osim dvije, u kojoj je minimalno “pao”, ostale rubrike su daleko bolje od prošle sezone. Ono što prvo upada u oko je minutaža, kao i poeni koje je udvostručio, kao i postotak šuta za tri te slobodna bacanja. Isto tako, povećao je broj skokova, osvojenih lopti te asistencije.

U prošloj sezoni za Cedevitu, Jordano nije niti jednom išao preko 16 poena, dok je u Osijeku situacija potpuno suprotna. Na svih 20 odigranih utakmica bio je dvoznamenkast, a svoju je “najslabiju” utakmicu odigrao protiv Gorice (10 poena), dok je nanizao nekoliko utakmica sa odličnim utakmicama: Škrljevo 29 poena, Zabok 26, Dubrava i Zadar 24, zatim je po 23 ubacio opet Dubravi, Škrljevu i Gorici.

Ugovor sa Brokerima ima i za slijedeću sezonu, letvicu si je sam podigao i biti će pravi izazov ponoviti ovu sezonu, koja je tako neslavno završila.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype