sportski sportski sportski sportski

KOD

Arrivederci Italia! Double-double Buljana za novo slavlje Repešinih momaka

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Drugu pobjedu ostvarila je Hrvatska, ovoga puta protiv Italije.

FIBA Challenger U20, Brno:

Hrvatska-Italija 71:57 (15:6, 18:23, 17:19, 21:8)

(Buljan 19, Tišma 14 / Arletti 16, Grant 12)

Repešini momci su u posljednjoj četvrtini potpuno nadigrali Talijane, iako je na početku posljednje dionice rezultat bio u egalu.

Hrvatska je danas igrala protiv puno težeg protivnika nego je to bio jučer slučaj, kada se na drugoj strani našao slabašni Portugal pa je danas trebalo malo više koncentracije, snage i ideje. Kontrolirali su naši igrači rezultat i igru u prvoj četvrtini, držali Talijane daleko od našeg koša, čemu svjedoči samo 6 njihovih poena u cijeloj proj četvrtini. Ipak, do poluvremena i oni su pronašli svoju formu, počeli zabijati poena i vratili se potpuno u utakmicu, no na veliki se odmor otišlo našim vodstvo 33:29. Hrvatska je u prvom dijelu imala nekoliko raspoloženih igrača, Rašića, Bošnjaka i Tišmu.

Talijani su u trećoj četvrtini podigli znatno agresivnost i malo po malo stizali našu prednost, a naša je igra previše trpila kada su njome ordinirali Paponja i Lukačić i tu smo gubili konce. Uspjela je Italija do kraja četvrtine potpuno stići zaostatak i tako nas pred posljednji period igre uvesti u malu nervozu, iako ona i nije bila previše vidljiva kod naših momaka.

Na ulasku u posljednjih deset minuta, Hrvatska je mini serijom 5:2, natjerala trenera Italije na time-out, u tim je trenucima bilo vidljivo da su naši igrači pronašli odgovor na agresivnu igru momaka u plavim dresovima. Dobru je tu dionicu odradio Tomislav Buljan, sa dva uzastopna zakucavanja. Razigrala se naša momčad u tim trenucima i vrlo brzo pobjegla na +8 i napravila veliku stvar za završnicu utakmice. Talijani više nisu imali snage za agresivnu igru, naši su momci preuzeli ponovno konce igre, tricom Buljana otišli smo na deset razlike i bilo je jasno da Italija više nema šanse. Dobila je Hrvatska posljednju četvrtinu sa ogromnih 21:8 pa možete zaključiti kakvu su obranu igrali naši momci u tom dijelu utakmice.

Tomislav Buljan je bio danas naš najbolji pojedinac, sa novim double-double učinkom od 19 poena i 11 skokova, Boris Tišma je ubacio 14 poena, a a Matej Bošnjak 13 poena, uz 9 skokova i 5 asistencija.

http://www.fiba.basketball/europe/challengers/u20/2021/game/2107/Russia-Italy#tab=boxscore

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype