sportski sportski sportski sportski

KOD

Barca otkazala povjerenje Pešiću i zove Jasikevičiusa

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Samo dan nakon poraza od Baskonie, Barcelona je uručila otkaz Svetislavu Pešiću.

Ne čudi previše ovaj otkaz za one koji su pratili igru Barcelone ove sezone, a pogotovo neke događaje unutar momčadi. Navodno je bilo tu puno nezadovoljstva, prije svega onog igračkog, sjetimo se samo Malcolma Delaneya, koji je bio žestoki protivnik Pešića i nekih njegovih trenerskih metoda.

No, ono što je bilo presudno za otkaz je bio poraz u finalu prvenstva od Baskonije prije nekoliko dana. Previše je Barcelona uložila ove sezone, a onda prvo ostala bez Eurolige, doduše ne zbog Pešića, ali zbog prekida natjecanja pa su se sve karte bacile na domaće prvenstvo, koje su sasvim neočekivano izgubili. I to ne od najmrskijeg rivala Reala, nego od Baskonie. Sve je to bilo i više nego dovoljno da Uprava kluba potjera Pešića.

Odmah su krenule špekulacija da Barca želi Obradovića na upražnjenom mjestu, no Žoc je čvrsto odlučio da će odmoriti godinu dana pa se Blaugrana bacila na druge opcije. Tako je prvi izbor Šarunas Jasikevičius, još uvijek aktualni trener Žalgirisa, koji se već spominjao kao mogući nasljendik Obradovića u Feneru, no kako stvari stoje trenutno, puno je bliži svome bivšem klubu iz igračkih dana.

U slijedećim danima, ova bi vijest mogla i postati službena…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype