sportski sportski sportski sportski

KOD

Batum izblokirao Slovence i Francuskoj donio novi susret protiv SAD-a

Odlična druga polufinalna utakmica između Slovenije i Francuske.

Francuska se spasila u posljednjem napadu protiv Slovenije i blokadom Nicalasa Batuma na Klemenu Prepreliču otišla u finale, gdje ju čeka nova utakmica protiv Amerikanaca.

Slovenija je odlično otvorila utakmicu, imala vodstvo u prvoj četvrtini, dok su Francuzi muku mučili u obrani, gdje nisu imali previše riješenja za raspoložene Slovence. Luka Dončić nije bio danas napadački previše raspoložen, no skakao je i dijelio asistencije pa su tako neki drugi igrači izbili u prvi plan. Nakon efikasne prve četvrtine sa obje strane, u drugoj su napadi malo stali pa smo vidjeli samo 30 poena (15:15).

Drugo poluvrijeme bolje je otvorila Francuska, koja je podigla agresivnost u obrani i ostavila Slovence bez ideja u napadu, dok su se oni u napadu razigrali maksimalno, prije svih Nando De Colo, a u jednom trenutku imala je Francuska i +11. Činilo se u tim trenucima da Slovenija polako gubi korak sa Francuzima, no već na ulasku u posljednjih deset minuta, Slovenija je malo po malo spuštala zaostatak i u 36.minuti došla do 78:78, no tu su Francuzi ponovno preuzeli kontrolu utakmice i vratili vodstvo nakon 4 vezana poena De Coloa.

Ipak, do kraja utakmice Slovenija se uspjela iz toga vratiti, stigli su Slovenci tricom Prepeliča na 90:89. De Colo je promašio u pretposljednjem napadu šut za riješenja pitanja pobjednika, a Sloveniji dao priliku za pobjedu.

Čudi odluka da Dončić nije išao u svoj završetak akcije, loptu je dao Prepreliču, koji je krenuo na ulaz, no u posljednjim sekundama Batum ga je čisto blokirao i Francusku poslao u finale, gdje ih čeka mušterija sa otvaranja Olimpijskog turnira, reprezetnacija SAD-a.

Nando De Colo je bio najbolji strijelac utakmice sa 25 poena, kojima je dodao 7 skokova i 5 asistencija, dok je Evan Fournirer ubacio 23 poena za pobjednike.

Kod Slovenije, prvi strijelac Mike Tobey sa 23 poena, Klemen Preprelić je dodao 17, dok je Luka DOnčić upisao triple-double sa 16 poena, 10 skokova i čak 18 asistencija.

Slovenija-Francuska 89:90

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype