sportski sportski sportski sportski

KOD

Belišćani korak do titule na Istoku

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Drugoligaška sezona na Istoku se bliži kraju, a košarkaši Belišća na korak su do naslova prvaka, nakon što su ovaj vikend bili uspješni u Oriovcu.

 

Nakon što su prije dva tjedna apsolvirali prvu prepreku Županju, pobjedivši ih u svojoj dvorani sa 7 poena razlike i time se izjednačili s njima i Borovom na vrhu, jučer su gostovali u Oriovcu kod ekipe Rekord Tima. Uvijek nezgodan domaćin, pogotovo za Belišće, ovoga puta nije uspio pružiti značajniji otpor i crveno-bijeli su slavili sa visokih 99:71 i time došli na korak do još jedne titule najboljih na Istoku. Ostala im je utakmica protiv Košarkaške Akademije Osijek, u kojoj ne bi trebali imati previše problema pa bi u subotu u Belišću moglo biti pripremljeno veliko slavlje.

Njihovi najveći konkurenti bili su Borovo i Županja, a upravo su te tri ekipe izjednačene na prvom mjestu sa istim brojem bodova, no Belišće je uspješnije u međusobnim utakmicama sa obje ekipe. Borovo se ovo kolo relativno lako obračunalo sa Požegom, dok je Županja svoju utakmicu protiv KA Osijek odgodila.

U zadnjem kolu kako smo rekli Belišće dočekuje KA Osijek, Županja Požegu, a Borovo Vinkovce i sve tri ekipe ne bi trebale imati problema i trebale bi doći do pobjeda. Ukoliko rasplet bude takav te Županja zaostalu utakmicu protiv KA Osijek uspješno odradi, biti će ovo prvi puta da su se na Istoku na prvom mjestu našle čak tri ekipe sa istim brojem bodova, a prvaka će odlučiti međusobni omjer.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype