sportski sportski sportski sportski

KOD

Belišćani ostavili Županju na mizernih 37 poena i prošetali se u drugi krug Kupa

U obranu naslova pobjednika Kupa Krešimir Ćosić za regiju Istok, košarkaši Belišća su krenuli uvjerljivom pobjedom protiv Županje, koja je jučer bila apsolutno nedorasli protivnik.

Županjci su drastično promjenili roster ekipe od prošle sezone, puno je tu mladića koji nisu još zaigrali na ovom nivou i jučer je to više ličilo na igru mačke i miša, nego na ozbiljnu utakmicu. U takvom odnosu snaga gosti nisu mogli parirati domaćinu, a koliko su bili nemoćni svjedoči i podatak da su prve poene ubacili tek nakon četiri i pol minute igre pa je pitanje pobjednika bilo jasno već nakon polovice prve četvrtine.

Prepoznao je to domaći trener Mario Koprivnjak, koji je već u prvoj četvrtini počeo sa izmjenama i dao priliku i mlađim igračima, koji su to vratili dobrom igrom na terenu. Svi su domaći igrači pokazali zavidnu dozu rastrčanosti, preciznosti i želju za nadmetanjem, bez obzira na nekonkurentnost gostujuće ekipe. Jedino vrijedno spomena kod gostiju je trica sa druge polovice terena Brune Bilića sa istekom vremena prve četvrtine. Sve ostalo je, kada su oni u pitanju, bilo za zaborav.

Svoje su prve službene minute za Belišće, a na kraju i poene, jučer upisali 15-godišnji Luka Šimić, 16-godišnji Jan Lukačević te povratnik u crvene redove, Fran Maravić.

KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ, 1.KRUG:

BELIŠĆE-ŽUPANJA 78:37 (24:7, 18:9, 17:7, 19:14)

(Blažević 13, Weber 13, Šarić 11 / Mitrović 8, Bušić 8)

BELIŠĆE: Preglej 2, Šarić 11, Boras 7, Blažević 13, Cerjak 8, Funtak 5, Maravić 8, Weber 13, Kaptalan 2, Šimić 6, Lukačević 3, Đolić

ŽUPANJA: Bilić 3, Mitrović 8, Ivanović, Soljačić 3, Katić 3, Fituzović, Gvozdić, Bošnjak, Nikolić 5, Bušić 8, Vuković, Benković 7.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype